1/3

Rotamız, Online Evrenler 34

Özgür Yıldız 26.08.2010 - 15:56
Gamescom'un ardından

Gamescom'un ardından

Arda'nın Köln (wikipedia deyişiyle "Kıhööööğln" (dinleyin)) yolculuğu nihayet sona erdi. gamescom fuarında Guild Wars 2, World of Warcraft: Cataclysm, Star Wars: The Old Republic gibi bir çok MMO'yu test etme şansı buldu. Biz de kendisinin tecrübelerini yazılarından okuduk. gamescom'dan gelen haberlere geçmeden önce ilgi çeken bir MMO’dan bahsetmek istiyorum.

MMO’nun adı Florensia ve ülkemiz MMO oyuncuları arasında yaygın. Japon yapımı bir oyun olduğundan görüntüler anime ezgileri taşıyor. Florensia Free-to-play olduğundan dolayı oldukça popüler. Tipik MMO’ların özelliklerini taşısa da, farklı yönleriyle de ilgi çekici. Bir kaşif, asker ya da büyücü rolüne bürünebileceğiniz Florensia’da önceliğiniz kendinizi geliştirmek. Ardından oyunun en önemli parçalarından biri olan deniz savaşlarına geçiş yapabiliyorsunuz. Geminizi aldıktan sonra onunla balık tutma, ticaret yapma ve seyahat gibi aktiviteleri gerçekleştirmeniz mümkün. Bu sırada düşmanlarınız da ele geçirdiğiniz hazineleri elde etmek için size saldırıyor tabi ki.

Klan sisteminin de bulunduğu Florensia, ilgi çekici bir MMO.

Florensia’yı hemen oynamak için burayı tıklayın

Bakalım bu hafta MMO dünyasında neler olmuş?

 

Gamescom 2010’un en iyi online oyunu...

Kıhöğln’den haberler geldi. gamescom’un en iyi online oyunu Guild Wars 2.

Oyunun geliştiricisi ArenaNet, blogunda Köln’de bulunmayan takım üyelerinin de önemli bir görev üstlendiğini hatta Seattle’da bulunan geliştirici takımın, fuar ziyaretçilerine oyunu göstermek için tüm hafta onlarla oynadığını da belirtti. Hatta bu demodan “büyük uluslararası bir LAN partisi” ifadesini bile kullandılar.

ArenaNet ayrıca Guild Wars 2’nin ABD’de düzenlenecek olan PAX fuarında da yer alacağını belirtti.