1/2

Rotamız, Online Evrenler 38

Özgür Yıldız 18.10.2010 - 10:54
Hoşçakal APB

APB kapandı. Realtime Worlds satılabilir. Peki ya oyuncular?  Aşağıda neler olduğunu okuyacaksınız merak etmeyin.

İnternete sansür olağan hızıyla sürüyor. Bugün itibariyle video paylaşım sitesi Vimeo da yasaklanmış durumda. YouTube ve diğer bir çok sitenin ardından Vimeo’nun da yasaklanması, ister istemez bu sansürün sitelerden oyunlara da yayılmasını akla getiriyor. Çin’in World of Warcraft üzerindeki yasaklarını hatırlarsak, bu fikir yapısıyla çok da uzak görünmüyor.

Şimdilik konumuza dönelim, ama bu yasaklara da sessiz kalmak pek de doğru değil.

APB kapandı, peki ya oyuncular?

Bilindiği gibi All Points Bulletin kapandı. Oyunu Steam üzerinden satın alanlar, EA tarafından ücretsiz bir oyunla teselli edilecekleri de belirtilmişti. Dijital olarak satın alanlar bu geri dönüşten yararlandıklarını belirtti.

Peki ya kutulu olarak APB’yi satın alanlar?
Görünüşe göre oyunu kutulu olarak aldıysanız, kutuyla vakit geçirmeye devam edeceksiniz. Çünkü EA’in kutulu oyunu alanlara geri ödeme yapmayacağı söyleniyor. Umarız EA bu konuda bir şeyler yapar da oyunu alan kimse mağdur olmaz.

Guild Wars 2’de gökkuşağı

Resmi Arena.net Guild Wars 2 blog’u güncellendi. Bu seferki güncelleme, Guild Wars 2’deki boya sistemiyle ilgili.

Belirtilene göre  artık boyaları karıştıramayacaksınız.Zaten 400’den fazla renk oyunda mevcut. Ayrıca bu boyalar yer kaplamayacak. Oyuncular bu boyaları ilerledikçe açabilecekler.
Oyuncular boyaları kişiselleştirebilmek için arayüzde yapılan değişiklikler de ilginç. Renkler sıcaklıklarına ve kullanılan materyallere göre sıralanabiliyor.