1/2

Rotamız, Online Evrenler 40

Özgür Yıldız 21.10.2010 - 14:30
Yerler sallanmaya başladı.

Yorucu ancak bir o kadar eğlenceli bir CeBIT fuarından sonra, ofise kavuşmak gibisi yok. Ofise gelir gelmez World of Warcraft’ın 4.0.1 yamasının çıktığı haberiyle birlikte yeni yamayı indirmeye koyulduk. WoW’daki değişimin ilk etkilerinin hissedildiği 4.0.1 yamasıyla ilgili detaylı haberimizi aşağıda bulabileceksiniz. Bunun dışında Everquest’in yeni güncellemesi Arcanum ve Lord of the Rings Online’la ilgili son haberler de yer alıyor.

Lord of the Rings Online’da nüfus artıyor

Free-to-play modeline geçen Turbine MMO’su Lord of the Rings Online, nüfus grafiğinde büyük artışlar sergiliyor. Turbine’dan Kate Paiz, konuyla ilgili olarak eylül ayından bugüne kadarki döneme ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Paiz’in açıklamalarına göre LotRO’nun eski oyuncularının %20’si oyuna, yapılan değişiklikten sonra geri döndü. Aynı anda oynayan oyuncu sayısı ise %300 oranında arttı. Aktif oyuncu sayısında ise %400’e varan artışlar görünüyor. Bu oyunculardan %53’ü ise mikro ödemeler yoluyla oyun için eşyalara sahip oldu.

Görünüşe göre Turbine’ın planı işe yaradı. Free-to-play’e dönüşen Lord of the Rings Online, oyuncu kalitesi konusunda ne kadar iyi bilinmez, fakar maddi olarak geliştirici firma Turbine’a oldukça iyi bir gelir kapısı olma konusunda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

EverQuest 2: Arcanum ortaya çıktı

Sony Online Entertainment, EverQuest için 58. Güncellemeyi yayımladı. Arcanum adı verilen güncelleme, bütün EverQuest 2 sunucularında yerini aldı. Arcanum’la birlikte yepyeni bir bölge, yeni görevler ve az bulunan eşyalar oyuna ekleniyor.

Yeni Arcanum zırh parçaları ve Fetidspine Prowler bineği, yeni zindan Unseen Arcanum’da bulunuyor.  Artık oyunda bineklerimizi de görebileceği ve istatiskilerine bakabileceğiz. Aynı zamanda 1-20 arası seviye bölgelerindeki eşyaların biraz daha dengelendiği de göze çarpıyor. Ayrıca WoW’daki Decursive eklentisi benzeri bir özellik de oyunun arayüzüne eklenmiş.