1/2

Rotamız, Online Evrenler 42

Özgür Yıldız 1.11.2010 - 17:51
BlizzCon'un ardından...

Geçtiğimiz haftasonu düzenlenen BlizzCon 2010 nedeniyle yoğun bir hafta geçirdik. Blizzard, yeni MMO’su ve Cataclysm sonrasıyla ilgili pek bilgi sunmadı. Ancak Diablo 3’te PvP olacağı haberi, Diablo serisine yeni bir açı getirmiş oldu.

Geçen haftanın önemli haberlerinden biri de Fallout’un uzun süredir beklenen MMO’su Fallout Online’ın 2012 yılında çıkmasının planlandığıydı. Bununla birlikte LEGO Universe, beta aşamasını tamamladı ve yayına alındı.

Şimdi ayrıntılara bir göz atalım.

Fallout Online 2012’de

E3 2010’da yayına alınan web sayfasıyla birlikte Fallout’un MMO’sunun piyasaya çıkacağı günün yakınlaştığını anlamıştık. Şimdi ise Interplay’in başkanı Eric Caen, oyunun beta versiyonunun 2012’nin ilk yarısında ortaya çıkacağını belirtti.

Halen seriyi tehdit eden yasal problemlere rağmen bu açıklamayı yapan Caen’in şirketi, Fallout Online’la ilgili bir ekran görüntüsü yayınlamış değil.

Bethesda, Fallout’un haklarını 5.75 milyon dolar’a satın almış ve MMORPG oyununun haklarını Interplay’e geri vermişti. Geri verilme aşamasında yapılan anlaşmaya göre Interplay, ya oyunun yapımına 2 sene içinde başlayacaktı ya da lisansı Bethesda’ya geri verecekti. İki yıl sonra Bethesda, Interplay’in gereken geliştirme aşamasına gelemediğini iddia ederek dava açtı. Ancak bu sırada Interplay, oyunla ilgili bir tasarımı yayımladı.

Şu an dava halen sürüyor, ancak Interplay’in oyunu çıkarmaya çalıştığı açık.

 

LEGO Universe çıktı

İlginç konusu ve farklı tarzıyla bir çokları tarafından beklenen LEGO tabanlı MMO, LEGO Universe piyasaya çıktı.

Oyunun bütün yaşlardan “çocuklara” hitap ettiği belirtilirken, önceki LEGO oyunlarına benzerliğiyle de dikkati çekiyor. Oyun 40 dolar’dan satılırken, aldığınızda 30 gün boyunca ücretsiz oyun süresi de size hediye ediliyor.

Eğer devam etmek isterseniz de ayda 10 dolar karşılığında oyunu oynayabiliyorsunuz.