1/2

Rotamız, Online Evrenler 43

Özgür Yıldız 13.11.2010 - 17:50
Online dünyalarda neler oluyor?

Her hafta olduğu gibi bu hafta da online dünyalardaki önemli gelişmelerle karşınızdayız. Bu haftanın önemli haberleri arasında okuyucularımızın uzun süredir hakkında “Neden haberini yapmıyorsunuz?” dediği Age of Conan, “Çok fazla haberini yapıyorsunuz?” dediği World of WarCraft ve “Aaa ne güzel! Haberini yapıyorsunuz!” dediği Lineage 2 yer alıyor.

Bakalım bu hafta online dünyanın öne çıkan gelişmeleri neler?

 

Lineage 2’de ücretsiz sunucu değişiklikleri

Lineage 2 geliştirici takımı, geçtiğimiz sene aktif olan tüm Lineage hesaplarına, ücretsiz sunucu transferi kodlarının gönderildiğini açıkladı. Bu kodlar 2 Kasım 2010 – 1 Ocak 2011 tarihleri arasında kullanabiliniyor.

Lineage 2’nin sitesinde bu kodlara nasıl ulaşabileceğiniz ve kullanabileceğiniz belirtiliyor. Sitede yapılan açıklama ise şöyle:

“Sunucu birleştirmeleri ilgi çekici ancak eğlencenizi kesintiye uğratabilecek bir tecrübe, bu yüzden bazı oyuncular farklı sunuculara geçip oradaki olasılıkları da keşfetmek isteyebilir. Bunu sağlamak için bütün aktif oyunculara ücretsiz sunucu transferi kodlarını sunuyoruz. Bu kodlara sahip olabilmek için son 12 ayda aktif olmuş bir Lineage 2 oyun hesabınız olması yeterli.”

 

Lord of the Rings Avrupa’ya da ücretsiz

Lord of the Rings Online’ın Avrupa dağıtımcısı Codemasters, oyunun ücretsiz olan Free-to-play versiyonunun geçtiğimiz Salı günü oyunculara sunulduğunu belirtti. Firma ayrıca “Volume III, Book 2: The Ride of the Grey Company”nin de LOTRO Store’dan satışta olduğunu da açıkladı.

Lord of the Rings Online’ın Free-to-play olmasıyla beraber oyuncular görev paketleri, eşyalar ve oyuncu hesaplarıyla ilgili özel servisleri LOTRO Store vasıtasıyla edinebiliyorlar.

The Ride of the Grey Company adlı eklentiyle birlikte oyuncular Orta Dünya’ya yeni eklenen Enedwaith bölgesini keşfedebilecekler.