1/2

Rotamız, Online Evrenler 49

Anıl Kalkan 3.02.2011 - 13:56
Yeni bir yıl ve yepyeni bir rota
2011'de, tüm online oyunculara iyi yıllar dileyip, merhaba diyorum. Yine farklı gelişmelerle Rotamız Online Evrenler köşemizdeyiz. Bu hafta sadece online dünyadan haberlere yer vermeyecek, aynı zamanda test etme imkanı bulduğum oyunlardan da bahsedeceğim.

Gelin, kısa kısa hepsine bir göz atalım:

Dynasty Warriors Online geliyor

Aeria Games'in yeni oyunlarından Dynasty Wariors Online da kapalı beta sürecini geride bırakarak yavaş yavaş oyuncu kazanmaya devam ediyor. Aslında konsol sahiplerine pek uzak bir isim değil zira oldukça uzun bir seriydi Dynasty Warriors oyunları. Sonunda online arenaya da konuk olmuş durumda. Free 2 Play olan, dolayısıyla bedava olarak oynayabileceğiniz oyun, oldukça hızlı ve başarılı bir dövüş sistemine sahip. Uzakdoğu dövüş sanatları temalı oyunda, Türk oyuncuların "kasmak", yabancıların "grinding" dediği işlem de sıkmayan, eğlenceli cinsten.

Klavye-mouse ikilisinin yanında gamepad'inizi de kullanabileceğiniz Dynasty Warriors Online sabit diskinizde 5 GB civarı bir yer kaplıyor. Bolca "blur efekti" destekli grafikler çok iyi olmasa da, kötü de gözükmüyor ve işin iyi yanı düşük sistemlerde de rahatlıkla çalışabiliyor.

Rotamız, Online Evrenler 49
4 vücut, 8 yüz, 10 saç tipi bulunan karakter tasarımı ekranında memleket, ten-göz rengi gibi seçimler de bulunuyor. Kısacası, bence böyle bir oyun için yeterli detayda hazırlanmış. RPG elementleri içinse aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Yine de bu aralar bedava bir oyun arıyorsanız, Dynasty Warriors Online'ye bir göz atmanızı tavsiye edebilirim.
    
DC Universe Online'den kısa kısa

Artık bu oyunu sanırım herkes duymuştur. Zamanla, oyunun iç yapısıyla ilgili gelişmeler de elimize geçiyor. Örneğin; DC Universe'de skill kullanımı... 9. seviyeye ulaşan oyuncular bu yetenek puanlarını, 3 farklı hareket üzerinde yoğunlaşmak üzere kullanabilecek. Süper-Hız, Uçuş ve Akrobasi gibi... Ayrıca, oyunda seslendirmelerde de bazı karakterlerin orijinal aktörlerinden yardım alınacak. Chuck dizisinden de tanıdığımız Adam Baldwin, Jayne FireFly'i seslendiriyor.