1/2

Rotamız, Online Evrenler 50

Anıl Kalkan 3.02.2011 - 13:57
Online dünyadaki en son gelişmeler
Aslına bakarsanız bu hafta online dünyada pek gelişme yok, tabii DC Universe Online'yi saymazsak. Bildiğiniz gibi ikon süper kahramanların yer aldığı oyunda, siz de kendi kahramanınızla yer alabiliyorsunuz. Seslendirmelerde de bir çok ünlü oyuncudan yardım alan yapım henüz çıktı ve epey iddialı. Peki içerikte tam olarak neler var?

DC Universe Online günleri

Böyle bir temaya sahip oyunda bence en önemli nokta özelleştirme ve karakter yaratma kısmıdır. Her şeyiyle bize özel bir kahraman fikri kulağa güzel geiyor sonuçta fakat uygulamada ne kadar başarılı? Oyun, Fantasy MMO'lara göre çok daha detaylı ve derin bu konuda. Baştan aşağı özelleştirebileceğiniz bir kahramanınız bulunuyor kısacası. Örneğin; üç ayrı vücut tipi seçimi bulunuyor. "Large" seçeneğinde mesela kahramanınız Hulk benzeri bir iriliğe sahip oluyor. Dikkat çeken diğer nokta ise "Inspire" kısmı. Burada karakterimizin hangi ünlü süper kahramandan esinlendiğini seçiyoruz. Batman, Superman, Catwoman, Lex Luthor, Joker, Flash gibi sürüsüne bereket seçenek bulunuyor. Her kahramanın da kendine has özellikleri var tabii.

Rotamız, Online Evrenler 50
Söz konusu süper kahramanlık olunca "taraf" da seçmemiz gerekiyor elbette. İki seçeneğimiz var; "Hero" ve "Villain", yani iyi ve kötü adam olabilmek size bırakılmış. Ayrıca kişilik seçimi gibi, akıl hocası seçimi gibi çok çeşitli seçenekler bulunuyor karakter yaratma ekranında. Güç seçimi kısmında ise örneğin kendimize bir element seçebiliyoruz; ateş gibi, su gibi ya da tıpkı Batman gibi işimizi özel icatlarla görebiliyoruz. Aynı şekilde karakterin dış görünüşünü de çok detaylı olarak şekillendirebiliyorsunuz. Bu noktada DC Universe Online'ye "olmuş" diyebiliriz.

Gelenekler bozulmasın

Oynanış olarak da DC Universe, gelenekselin biraz dışında. Yani tipik olarak düşman öldürme ve quest tamamlama temeline dayanan bir oyun olsa da dövüş mekanikleri türevlerine göre daha başarılı. PvP ve takım oyununa gelirsek de görevleri arkadaşlarınızla beraber yapabilme seçeneğiniz bulunuyor. Aynı şekilde düşmanlara  yani Hero veya Villain'lere karşı da savaş verebiliyorsunuz.