1/2

Rotamız, Online Evrenler 52

Anıl Kalkan 4.02.2011 - 14:25
Online dünyaya selam, rotaya devam
MMORPG, Online Oyunlar… Artık ne dersiniz bilmiyorum ama “Onlar olmasaydı ne olurdu?” diye düşündünüz mü hiç? Ultima Online’nin açtığı “yol” bu kadar ilerlemeseydi?.. Bunca World of Warcraft oyuncusu ne yapardı? Knight Online gibi oyunlar olmasa, Türkiye’de oyunculuk daha mı farklı şekillenirdi? Tek kişilik senaryoya sahip yapımlar, daha mı fazla satardı? Bu sorulara net bir cevap vermek elbette mümkün değil. “Online Evrenler” pastasınının büyüklüğünü gören yapımcılar da artık oraya yöneldi. EA gibi büyük firmalar bile MMO projeleri peşinde koşuyor. Diğer yanda da Türk oyun sektörü bulunuyor. Biz de artık web tabanlı ağırlıklı olmak üzere Online oyunlar yapıyoruz. Neyse, bunun sonu gelmez; hele MMO’ların sonu hiç gelmez. Bize de hakkında yazıp çizmek düşer, o halde uzun bir aradan sonra yeniden “rotaya” devam diyelim.

Breach Online “Merhaba” dedi

Önceki yazıda da Breach’a biraz değinmiştim. Oyun nihayet piyasaya çıktı, Steam üzerinden ise yüzde 20’lik bir indirimle $12 karşılığında almanız mümkün.  Bağımsız bir firma tarafından geliştirilen Breach,  fizik motoruyla ön plana çıkıyordu fakat görülüyor ki şu aşamada bir takım performans sorunları yaşıyor. Oldukça güzel haritalara, silahlara ve çeşitli oyun modlarına sahip olmasına rağmen en büyük eksisi neredeyse Call of Duty: Black Ops kadar sistem gereksinimi istemesi. Durum böyle olunca da temposu düşmek bilmeyen çatışmalar, sisteminizde sorun yaşamanıza sebep olabilir. Bağımsız bir geliştirici, reklamı yapılmayan bir oyun ve “Ne kadar ekmek, o kadar köfte” durumundan olaya bakarsak yine de gelecek vaadediyor Breach. Dileyelim, grafik ve ses hataları, optimizasyon sorunları bir an önce düzeltilsin de sonu APB’ye benzemesin!

Rotamız, Online Evrenler 52
Forsaken World için geri sayım

Perfect World Entertainment’ten de bir açıklama geldi: Forsaken World, 23 Mart 2011 tarihinde resmi olarak yayınlanacak. Batılı oyunculara da hitap etmek isteyen firma, yapımı Kuzey Amerika ve Avrupa’da aynı tarihlerde çıkaracak. Fantastik bir dünyada geçecek olan Forsaken World, uzun zamandır bekleniyor ve şu anda da “Kapalı Beta” süreci devam ediyor. Eğer siz de katılmak isterseniz, 3 GB boyutundaki “Beta” sürümünü buradan indirebilirsiniz: https://fw.perfectworld.com/download