Rotamız, Online Evrenler 55

Özgür Yıldız 23.06.2011 - 12:10
MMO evrenlerinde bir gezinti
Ofiste güzel bir Çarşamba günü. Murat (Halilbeyoğlu olan, öbürü içerde Transformers oynuyor) dayanamadı ve kampanyadan yararlanarak Descent: FreeSpace ve FreeSpace 2 oyunlarını satın almış ve arkamda ilk oyunu açtı. 640 x 480 çözünürlüğü görünce üzüldüm haliyle. Böyle efsane bir oyun nasıl bu kadar kötü gözükebilirdi. Aklıma Freelancer geldi sonra. MMO olacak bir oyun neden basit bir multiplayer’a layık görülür.

Nedense aklıma uzay simülasyonları geldi sevgili okurlar. Şöyle güzel bir MMO çıksa, uzay simülasyonu olsa, epik savaşlar... MMO’lar tekdüze bir hal almaya başladı zaten. Geçenlerde Champions Online’ı denedim ve World of WarCraft klonu olmaktan öteye geçemediğini farkettim. Dediğim gibi hepsi tekdüze.

Biliyorum daldan dala atlıyorum sevgili okur. Mazur gör sevgili okur. İnsan eskiden taptığı oyunların “çöp” gibi gözüktüğünü farkedince yaşlandığını farkediyor sevgili okur. Yaşlandık be sevgili okur.

Neyse Rotamız takipçileri. Geçtiğimiz hafta takipçilerimizden aldığımız bir mail’in üzerine çok iyi giden bir Runes of Magic haberi ve Turbine’ın kulvar değiştirmesi bu haftanın öne çıkanları arasında. Gelin yeni ne haberler var bir göz atalım.


Runes of Magic: Lands of Despair çıktı

Bu haber Runes of Magic tutkunlarını sevindirecek. Oyunun yeni içerik genişlemesi “Lands of Despair”, resmi olarak kullanıcılara sunuldu. Paket oyunculara keşfedilecek 4 yeni alan, yeni yaratıklar, zindanlar ve daha fazlasını getiriyor. Ayrıca seviye sınırı da 67’ye yükseltilmiş oluyor.

Rotamız, Online Evrenler 55
Chapter IV güncellemesi olarak da nitelendirilen Lands of Despair’in ayrıntıları ise şöyle:

-Üçüncü sınıfı özgürce seçebilme
-4 yeni alan
-Seviye sınırı 67’ye yükseldi
-300 yeni görev
-Binekler ve evcil hayvanlar için ek depo alanı
-2 yeni zindan
-Sunucu çapında savaş alanları
-Yeni Rune’lar



LEGO’lar da ücretsiz oluyor

Free-to-play furyası dur durak bilmiyor. Bu furyaya LEGO’lar da katılıyor. LEGO Group’tan yapılan açıklamaya göre LEGO tabanlı MMO; LEGO Universe, Ağustos ayında ücretsiz olarak oynanabilecek.

Rotamız, Online Evrenler 55
Oyuncular “Free Zone”da istedikleri kadar dolaşıp oynayabilecekler, ancak üst seviye üyelik almak isteyenler aylık olarak 10 dolar ödemek zorunda.

“Free Zone”un içerisinde ise iki adet macera bölgesi ve kullanıcıların kendi LEGO modellerini yaratabilecekleri bir alan mevcut. Ücret ödeyen üyeler ise oyunun bütün alanlarında oynama, yarışmalara ve topluluk aktivitelerine katılma hakkını elde edebiliyorlar.


Turbine konsola el atıyor

Dungeons & Dragons Online ve Lord of the Rings Online gibi başarılı oyunlara imza atan Turbine, bu sefer konsollar için bir proje geliştiriyor.

Rotamız, Online Evrenler 55
Firmanın son iş ilanında “açıklanmamış bir online konsol projesi” için yazılım mühendisleri arandığı belirtiliyor. Oyunun büyük ihtimalle ilanda da istenilen “PS3 ve Xbox 360 tarafından desteklenen modern oyun motorlarıyla ilgili tecrübe”den de anlaşıldığı gibi her iki platforma da yapılacağı düşünülüyor.

Turbine çalışanı Josh Phelan’a göre oyunun kod adı “Project Hendrix” ve PC’ler için de geliştiriliyor. Henüz firmadan resmi bir açıklama yapılmadı ancak oyunun bir cross-platform oyunu olması, MMO dünyası için de ilginç bir deneyim olabilir.

Ve diğerleri...

-EVE Online’da yeni yama sonrası ekonomi alt üst olmuş. Ben olsam paralarımı uzay gemimin kaportasının altına ya da koynuma saklardım.
-Warhammer Online “gamecard”ları artık EA’in yeni servisi Origin’de.
-Siz siz olun, elinizde PS Move varken uyuyakalmayın. MMO oynarken klavye başında uyuyakalın.
-Bütün merak ettiklerinizi ozguryildiz@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz.


Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 10:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rotamız, Online Evrenler 55
İlginizi Çekebilir