1/2

Rotamız, Online Evrenler 61

Özgür Yıldız 4.08.2011 - 15:12
WoW'a Pandaren mi geliyor?
Haftanın güncel MMO haberleriyle tekrar karşınızdayız sevgili MK okurları. Bu hafta özellikle Blizzard ve Guild Wars cephesinden ilginç ve yepyeni haberler bulunuyor.  Hız kaybetmeden bu haftanın rotasına bir bakalım.

World of WarCraft’ta kan kaybı

Son aylarda yaklaşık 600 bin aktif World of WarCraft kullanıcısını kaybettiğini açıklayan Blizzard, yaptığı yeni açıklamayla birlikte 300 bin kullanıcının daha World of WarCraft oynamayı bıraktığını belirtti. Böylelikle toplam WoW oyuncu sayısı 12 milyon’dan 11.1 milyon’a gerilemiş oldu.

Rotamız, Online Evrenler 61
Bu durumun nedeni olarak Cataclysm’in önceki ek paket Lich King kadar etkili olmaması ve yapılan yamaların da büyük etkisinin olmaması olarak görülüyor. Yapılan açıklamada ayrıca 2011 bitmeden yeni yama 4.3’ün kullanıcılara sunulacağı ve Cataclysm yamasından beri yapılacak en kapsamlı yama olacağı da belirtildi. Bu yamanın yeni bir zindan ve raid içereceği de söylenenler arasında.

Gizemli Panda ne anlama geliyor?

Blizzard’la ilgili bir başka haber ise Mists of Pandaria isminin haklarının satın alınması. Blizzard’ın bu isim hakkını belirtilene göre “online servisler ve oyun” kategorisinde almış. Yani bu isim herhangi bir kitap veya yan proje ismi değil. O halde bu isimden ne anlayabiliriz.

Pandaria, WarCraft evreninden tanıdığımız Pandaren’lerin yaşadığı gizemli adanın ismi. Bazıları bunun küçük bir oyun olacağını söylese de, bizim tahminimiz World of WarCraft’ın 4.3 yamasıyla ya da yeni ek paketle ilgili olduğu. Hatta bazıları oyuna Pandaren ırkının da ekleneceğini söylüyorlar. Bütün bu söylentilere rağmen Blizzard’dan resmi bir açıklama yapılmış değil.

DEVAMI DİĞER SAYFADA