1/3

Rotamız, Online Evrenler 87

Ceyda Doğan 10.01.2013 - 14:32
İlk oynadığınız online oyun hangisiydi?
Rotamız, Online Evrenler 87. bölümüyle sizlerle. Bu hafta online evrenlere hep beraber dalacağız ve neler olmuş, neler bitmiş, neler olacak öğreneceğiz. Her ay deliler gibi para harcadıklarımızdan tutun, F2P oyunlardan da nasiplendiklerimiz olacak.

Steampunk, Orta Dünya, Mısır... Bizim hayal ettiğimiz dünyaların birer oyun haline gelmesi eminim ki hepinizi heyecanlandırmaya yetiyordur. Yeri geldiğinde bir Tanrı olup dünyayı insanların başına yıkıyorsunuz, yeri gelince tarihe geçecek bir kahraman oluyorsunuz. Ama ana fikrimiz her zaman: birilerini kurtarmak oluyor.

Sadece MMORPG olarak düşünmek istediğimizde ilk aklımıza kim geliyor? Lütfen bana Wow demeyin, tamam oldukça başarılı olabilir ama ondan çok daha iyileri var. Yani kısmen, en azından bilinen. Bir şekilde savunmaya çalışıyorum da beceremedim çaktırmayın. Sizin bildiğiniz ilk MMORPG hangisi? Sıralayın bakalım. Benim aklıma gelen ilk isim MUD. Multi-User Dimension ismiyle anılan MUD, görevinizin canavarları öldürmek olduğu bir MMORPG oyunu.  Dungeons & Dragons serisiyle ün yapmış olan MUD, 1975'e kadar geçmişe dönüyor.

Bu kadar bilgiden sonra sizin de düşüncelerinizi almak isterim. Online evren çok geniş, beraber genişletelim. Bu hafta neler olmuş bir bakalım.

Lord of the Rings Online
2013 yılında LOTRO takipçileri oyunda değişiklik olması için yalvarır durumdalar. Aslına bakılacak olursa, oyun içerisinde çok da göz batmasa bile, kontrol edilmesi gereken belirli detaylar var. Bunun üzerine LOTRO'nun yaratıcı firması sizin de fikirlerinizi alma kararı almış. Kendi forumlarından takip ettikleri bir başlık var. Aslında hemen hemen bir çok oyunun, kendi forumları olduğunu zaten biliyoruz. Yalnız LOTRO, bu konuda oldukça geri planda kalmıştı. GM'lerin ilgisizliği, twitter adreslerindeki patlamadan da belli oldu. Buna el atmaya karar veren yaratıcılar, bundan sonra "feedback" sistemine geçtiklerini belirttiler. Sizce LOTRO oynanmaya değer bir oyun mu?

Rotamız, Online Evrenler 87