Uzun süredir geliştirilen ve Playstation 3 emülatörleri arasında belki de en fazla umut vaat eden emülatörlerden biri olan RPCS3'ün yeni sürümü nihayet, çok stabil bir şekilde olmasa da Uncharted Drake's Fortune’nu görsel olarak orjinaline yakın şekilde çalıştıracak seviyeye geldi. Şuan için elden geçirilen ilk Uncharted oyunu 30 FPS sabit olarak çalışamasa da önümüzdeki aylarda 60 FPS yamasının da yayınlayacağı belirtildi.
RPCS3 ile Uncharted oynamak artık daha kolay
Daha önce RPCS3 kullanılarak oynanan oyunlar arasında Asura’s Wrath oyununu 4K olarak 60 FPS olarak çalıştıran RPCS3 ayrıca God of War Collection’ı da 60 FPS olarak çalıştırmayı da başarmıştı. Bu yapımlar dışında Last of Us’ın üstünde çalışan ekip şuan için gerekli ilerlemeyi sağlayamasa da Little Big Planet ve PlayStation 3’ün en sevilen yarış oyunlarından biri olan Grand Turismo üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.
Son olarak RPCS3 sistem gereksinimleri ise bu şekilde.
64-bit İşletim Sistemi: RPCS3 32-bit sistemlerde maalesef çalışmamaktadır.
SSSE3 Destekli CPU: AMD: Bobcat, Bulldozer, Piledriver. Intel: Xeon 5100/5300/3000, Core 2 Duo/Extreme/ Quad, Core i7/i5/i3, Pentium Dual Core, Celeron 4xx Sequence Conroe-L, Celeron Dual Core E1200, Celeron M 500, Atom
OpenGL 4.3 Destekli GPU: Nvidia GeForce 400 ailesi ve üst modelleri, ATI Radeon HD 5000 ailesi ve üst modelleri.

Yorumlar (6)
kac tane oyuna yama yapacaksın.. exlere mi zibilyon tane oyuna mı... Yaş o iş....
FPS sorununu da çözdüler mi yürür giderler artık.
Adamlar oturup emülatör yapıyor Sony eski oyunları tekrar satmak için Remestered ayağına iteliyor.
Yahu boşuna uğraşmaşın şu işle.Hiçbir zaman yeterli seviyede çalışacak hale geleceğini düşünmüyorum.
bunu ps2 emulatörü için de söylüyorlardı. yapımcılar bunu söyleyenleri morarttı.
14:14 'e az biraz katılmakla beraber PS3'ün komut setinin PS2'den çok daha karmaşık, yabancı ve az dökümantasyonlu olduğu gerçeği de var. Yani Sony'nin veya orada çalışmış birinin alttan bir desteği olmadan mükemmelleşmeden bırakabilmeleri gayet olası. Ben reditte bir yorumda RPCS3'ün PS Vita emülatörünün özelleştirilmiş bir versiyonu olduğunu okumuştum. PS Vita tamperlanmasa(kırılmasa) idi RPCS3 asla bu hale gelmezdi. Bu hali bile gayet kötü.