Runes of Magic şimdi de oyun içi "hack" riskini ortadan kaldırdı

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Runes of Magic şimdi de oyun içi “hack” riskini ortadan kaldırdı
GamersFirst ekibi, oyuncularını bu kez de “hack” sorununu ortadan kaldıran bir sürprizle buluşturuyor.

Runes of Magic’in oyun motoru yeniden düzenlendi ve Runewaker tarafından bilgisayar korsanlarına karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlandı. Oyun, Çin gibi bilgisayar korsanlığının yaygın olduğu bölgelerde pazara sunulmak üzere tasarlandığından, Runewaker yıllarca sunucu yapısı ve kodlama üzerinde çalışarak oyunu “hack” edilemeyecek bir şekilde geliştirdi. Bu çalışmaların sonucu olarak da, tüm kritik işlevlerin güvenli oyun sunucuları üzerinde hesaplandığı ve daha sonra istemciye gönderildiği bir yeni nesil MMORPG elde edildi. İstemci “hack” edilse bile, bunu yapan oyuncu hiçbir yarar sağlayamayacak. Runewaker ayrıca, oyun içindeki oyuncu davranışının izini süren gelişmiş araçlar da tasarladı. Böylece oyuncular arasında kuşkulu alış verişler olduğunda durum takibi yapılabilecek ve potansiyel “yasadışı” eşya hesapları da araştırılabilecek.

Diğer oyunlardan farklı olarak RoM’da oyuncular oyuna girip oyunu oynamaya başladığında, oyuncunun gönderdiği isteklerin çoğu istemci tarafında değil sunucu tarafında işlem görüyor. Oysa diğer oyunlarda yaşanan sorun, komutların çoğu istemci tarafında depolanıp yine orada işleme alınması idi; bu sistemin avantajı ise komutların daha kolay düzenlenmesi idi.

Böylece dostlarına katılan oyuncular kaderlerini çizecek bir dünyaya dalıyor! Runes of Magic oyunu, GamersFirst portalında bulunan https://www.gamersfirst.com/runesofmagic adresinden ücretsiz indirilip keyifle oynanabiliyor. Oyun içi gelişmeleri ve sohbetleri yakında takip etmek oyuncular ise aşağıdaki adresleri kullanabiliyor:

Facebook – https://www.facebook.com/pages/Runes-of-Magic-TR/89935352902
Twitter – www.twitter.com/runesofmagictr
Topluluk Forum(ları) - https://forums.gamersfirst.com/index.php?showforum=207

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 09:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Runes of Magic şimdi de oyun içi
İlginizi Çekebilir