Rus saldırısı Modern Warfare 2'den mi esinlendi?

Murat Halilbeyoğlu 26.01.2011 - 11:26
"Remember! No Russian!"
Rusya'nın devlet destekli uydu kanalı Russian Today geçtiğimiz gün Rusya'daki havaalanına yapılan bombalı saldırıyla ilgili yaptığı haberde Modern Warfare 2 oyununda geçen "No Russian" adlı bölüme dikkat çekti.

Oyunu oynayan herkesin hatırlayacağı gibi bu bölümde de grup ile Rusya'da bir hava alanına silahlı saldırıda bulunup etrafa terör saçıyorduk.

Rus saldırısı Modern Warfare 2'den mi esinlendi?
Russia Today'in haberinde oyunun Amerikan şirketi tarafından yapıldığını defalarca tekrarlarken Fox Haber'de terörist analizi yapan Walid Phares ile de bir röportaj yaparak teröristlerin eyleme geçmeden önce bu tarz oyunlarla pratik yapmış olabileceğini duyurdu.

Phares röportajda "Büyük bir olasılıkla radikal bir örgütün işidir bu. Şimdilik olasılıklar Cihatçılar, El kaide veya ona benzer bir gurup. Bu adamlar bu tarz oyunlara bakarak bu oyunları eğitim için kullanabiliyorlar" dedi.

Russia Today'in yazılı haberinde ise;

"Moskova havaalanındaki kanlı saldırı Modern Warfare 2 oyunundaki bölümü andırıyor. Oyundaki bölümde de karakterler hayali bir Rus havaalanına saldırarak sivilleri öldürüyorlardı.

No Russian adı verilen bölümde havaalanında yaratılan bu katliamın bir gün gerçek olacağı elbette kimse tarafından tahmin edilemedi".

İki gün önce Domodedovo havaalanında gerçekleşen bombalı saldırıda 7 kilo TNT patlatılmış ve 35 kişi ölmüş, 110 kişi de yaralanmıştı.
Yorumlar 68
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rus saldırısı Modern Warfare 2'den mi esinlendi?
İlginizi Çekebilir