Rusya, IŞİD görüntüsü diye oyun görseli paylaştı

Ersin Kılıç 15.11.2017 - 11:54
İstihbarat çok sağlam..

Bu sefer de Rusya Savunma Bakanlığı oyun görüntüleri ile gerçek görüntüleri birbirine karıştırmış durumda. Zaman zaman oyun görüntüleri, bilgileri ya da benzer içeriklerinin gerçek haber niyetine kullanıldığına şahit olduk. Ya da elde edilen bu bilgiler araştırma yapılmadan sunulduğu için büyük karmaşaya sebep oldu. İşte benzer bir tongaya bu sefer de Rusya Savunma Bakanlığı düşmüş.

İşid görseli yerine oyun kullandılar

Kotaku'nun haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarında Işid operasyonlarına ait olduğu iddia edilen görseller yayınlanmış durumda. Yine aynı iddialara göre Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından bu görseller kullanılmış ve Amerika'nın Işid birliklerine yardım ettiği belirtilmiş. Buraya kadar her şey normal gibi duruyor ama detaylara baktığımızda işin içerisinde büyük bir karmaşa bulunmakta.

Böylesine önemli iddiaların nedeni olarak kullanılan görseller bir video oyununa ait. Twitter kullanıcılarından ve aynı zamanda araştırmacı olan Eliot Higgins, bu haber sonrası mevcut görsellerin bir oyuna ait olduğunu ortaya çıkarmış. AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron oyunundan alındığı ortaya çıkan bu görsellerden sonra başka bir açıklama ise yapılmış değil. İlgili paylaşıma ve oyunun videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz..

Rusya, IŞİD görüntüsü diye oyun görseli paylaştı

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 21:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2017 12:37
ABD'nin istihbaratının yaptığının aynısını yapmış. ABD sahte görüntüleri kullanıyor, bunlar da sahte görüntü kullanıyorlar. Önemli olan algı yönetimi, kim takar nereden olduğunu. Öamur at izi kalsın meselesi yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2017 21:40
show tv nin cem yilmaz uçak aldi haberi gibi resmen :s
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2017 15:17
rusya buna neden ihtiyaç duydu ki ? yoksa rusya çekiliyor mu ? abd tamamen gerçek yüklüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rusya, IŞİD görüntüsü diye oyun görseli paylaştı
İlginizi Çekebilir