1/2

Ryse

Uğur Nayır 27.07.2011 - 14:33
Crytek, Kinect'i kana bulayacak
Crytek ve Crysis, oyun dünyasından yakından iki tanıdık isim. Crytek, 1999’da Cevat, Avni ve Faruk Yerli kardeşler tarafından kuruldu. Vakti zamanında yani 2004’te çıkardıkları Far Cry ile oldukça ses getirdiler. Grafik, oynanış, yapay zeka ve daha birçok yönden kaliteli bir oyundu. Yapımın CryEngine adındaki grafik motoru ayrıca kendinden söz ettirmeyi iyice de bildi. Aradan geçen zaman içinde CryEngine 2’nin görüntüleri ve Crysis ortaya çıktı. Grafikleri ile resmen zamanı için devrim yapan Crysis, üstelik Türkçe olmasıyla da Türk kullanıcılarının ilgisini daha çok çekti.

Arkasından Crytek Budapeşte stüdyosu tarafından Crysis Warhead çıkageldi. Ana oyunun hikayesinin arka planında kalanları ve gelişen olayları Michael "Psycho" Sykes’ın gözünden gördük. Takvimler 2011’i gösterdiğinde CryEngine 3 motoruyla birlikte Crysis 2 çıkageldi. Yine kaliteli bir yapım ile tanıştık. Şimdi ise Crytek yeni projelere doğru yelken açıyor, hem de X360’ın Kinect teknolojisini de arkasına alarak...

Ryse
Roma’da yeni bir destan

Aslında firmanın başarısından daha fazla söz etmeye gerek yok, çünkü icraatları ve yaptıkları ortada. Tabii durumlar böyle olunca insan güzel bir sonuç bekliyor kendilerinden. Ryse bu konudaki cevaplardan birini oluşturacak gözüküyor. Yapım E3 fuarındaki bombalardan biriydi ve ilgi de çekti. Gelelim bu zemini oluşturan aşamalara. Codename: Kingdoms olarak duyulan Ryse daha önce Crysis ve Crysis 2’yi hazırlayan Crytek Frankfurt tarafından geliştiriliyor.

E3’teki videosunda bir köpek dolaşırken yerde yatan bir cesedin kanlı kolu yanına geliyordu ve dışarıda savaş teröründen kaçan insanları görüyordu. Biraz daha etrafta dolandıktan sonra kamera havaya yükseliyor ve Tiber Nehri üstünde yüzlerce askerin birbiriyle olan çatışması gösteriliyordu. Daha ilk sahneden itibaren oyun bize ne kadar vahşi ve kanlı olacağını kanıtlayacak.