S.T.A.L.K.E.R. 2'yi Bethesda mı aldı?

Mahmut Saral 26.04.2012 - 15:31
Zone bölgesine farklı bir el değebilir
GSC Game Word'ün uzun yıllar emek vererek hazırladığı S.T.A.L.K.E.R. serisi, milyonlarca PC oyuncusunun beğenisini kazanmış ve tüm zamanların en iyi oyun serilerinden biri olarak hafızalarda yerini almıştı. Ardından iki numaralı oyunu duyuran GSC, bu süreçte çok zorlandı ve bir dönem "oyun iptal edildi" söylentileri bile çıktı. Tüm bunlara inat, "çalışmaya devam ediyoruz, iptal falan yok" gibi açıklamalar gelse de, son dönemde S.T.A.L.K.E.R. 2 hakkında güçlü sesler çıkmıyordu. Şimdi gelen haber ise, işlerin GSC tarafında kötü gittiğini gösteriyor olabilir.

Kotaku'nun haberine göre, GSC'nin sahibi Sergei Grigorovich, yaptığı bir konuşmada, "artık S.T.A.L.K.E.R. 2'nin birçok oyuncuyu etkileyebilecek bir yapım olmadığını düşünmeye başladığını, bu yüzden gelişim sürecinden ayrıldığını ve oyunun haklarını Bethesda'ya sattığını" belirtti. Bu açıklamanın, yapılan bir ses kaydı tercümesi olduğunu belirtelim. Bu henüz doğrulanmış bir bilgi değil. Ancak eğer S.T.A.L.K.E.R.'ı Bethesda aldıysa, serinin geleceği için pek de endişelenmeye gerek yoktur diye düşünüyoruz.

S.T.A.L.K.E.R. 2'yi Bethesda mı aldı?
Bu arada, GSC Game World'ün kıdemli birçok çalışanı, stüdyodan ayrılarak Vostock Games'i kurdu. Yapımcılar, şu an yeni bir Free 2 Play MMOFPS üzerinde çalışıyor. Bir süredir de yeni S.T.A.L.K.E.R. oyununun gelişim süreci dondurulmuş haldeymiş.
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
S.T.A.L.K.E.R. 2'yi Bethesda mı aldı?
İlginizi Çekebilir