Sahte Battlefield 6 videoları dolaşmaya başladı

Ersin Kılıç 24.05.2021 - 14:49
Ortaya çıkan Battlefield 6 sızıntılarından sonra bazı kullanıcılar oyun için sahte videolar ve içerikler de basmaya başladı.

Battlefield 6 ekran görüntüleri ile birlikte kısa kısa videolar geçtiğimiz günlerde sızdırılmıştı. Oyun için ilk olarak hikaye ve oynanış detayları ile karşılaşmış, sonrasında ise bu sızıntıları bazı ekran görüntüleri ve videolar takip etmişti. Bu sızıntıların bir gerilla pazarlama taktiği olduğunu düşünen oyuncuların sayısı da bir hayli fazla diyebiliriz. Tabi sızıntılar karşısında DICE ve EA Games'in sessiz kalması bazı sahte içeriklerin dolaşmasına da ön ayak oldu. Muhtemelen oyunun resmi duyurusuna kadar olay iyice karışacak ve gerçek sızıntılar dışında sahte içeriklerle de karşılaşma durumumuz olacak gibi duruyor.

Battlefield 6 sahte sızıntılar gelmeye başladı

Battlefield 6 için ortaya çıkan yeni sızıntıya baktığımızda ilk etapta gerçekten iyi kurgulandığını fark ediyorsunuz. Açıkçası ilk gördüğümüzde bir heyecanla biz de gerçek olduğunu zannettik. Fakat videoya dikkatlice baktığımızda daha önce anımsadığımız bazı görüntüler ile karşılaştık. Öncelikle videonun ilerleyen dakikalarında karşımıza çıkan robotların Boston Dynamics robot görüntüleri olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Boston Dynamics robotik alanda faaliyet gösteren oldukça bilinen bir şirket.

Diğer dikkatimizi çeken nokta ise fırtına görüntüleri oldu. Videoyu izlediğimde bu fırtına kısmını sanki daha önce görmüşüm gibi bir hissiyata kapıldım. Ve hemen Youtube'a aklıma gelen ilk aramayı, yani "Unreal Engine Storm" aramasını yazdım. Karşıma çıkan video direkt olarak Battlefield 6 sızıntısı diye gösterilen videodakinin aynısıydı. Sonuç olarak teknik demolar ve bilinen bazı videolar ile ortaya başarılı bir kurgu çıkmış. Fakat başta da dediğimiz gibi bu tarz sahte videolar muhtemelen gelmeye devam edecek. Bu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.


Battlefield 6'nın daha önce günümüzden 10 yıl sonrasında geçeceğine dair bilgiler ortaya çıkmıştı. Bu da oyunda tıpkı Boston Dynamics ronotları gibi farklı ronotların yer alacağı anlamına geliyor. Yani askeri robotlar, gelişmiş dronelar, jetler, helikopterler ve tanklar gibi yakın gelecekteki ekipmanları içereceğini şimdiden söyleyebiliriz. 

Bu sızıntılar içerisinde ayrıca daha önce uzaktan gördüğümüz roket sahnesinin daha yakından alınan görüntülerine de yer verilmiş. İşin içinde roketler olunca sahte video içerisine de farklı roket ateşleme videolarının serpiştirildiğini görüyoruz. Yıkım konusunda oldukça iddialı olacağı belirtilen Battlefield 6'nın bir geçiş oyunu olacağı daha önceden açıklanmıştı. Yani oyun PC, PS5 ve Xbox Series X gibi platformların yanı sıra bir önceki nesil konsolları da es geçmeyecek. 

Sahte Battlefield 6 videoları dolaşmaya başladı

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 21:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 17:57
Çok beğendim zaten 4 ve 1 muhteşemdi ama ben rainbow six giyim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sahte Battlefield 6 videoları dolaşmaya başladı
İlginizi Çekebilir