Saints Row 5'in İlk Planı Ortaya Çıktı

Mete Ülken 27.11.2023 - 20:00
Saints Row'un beklentileri karşılamayan son oyununun ardından, serinin beşinci oyunu, Saints Row 5'in farklı planları ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Saints Row, beklentileri karşılayamayarak bir hayli eleştirildi. Açık dünya oyunu, eleştirmenlerden ve fan kitlesinden karmaşık tepkiler alırken ticari anlamda da başarısız oldu. Ancak yeni bir rapora göre, serinin beşinci ana oyunu çok farklı bir yönde ilerleyebilirdi, eğer işler farklı gelişseydi.

YouTuber mrsaintsgodzilla21'in yayınladığı bir videoya göre, geliştirici Volition'ın planı, Saints Row 5'te önceki oyunlardaki karakterlere odaklanmayı içeriyordu. Johnny Gat, Shaundi, Pierce, Dex ve Aisha gibi eski karakterlerin Saints olarak geri dönmesi planlanıyordu.

Stüdyonun Kapanışı Sonrası, Saints Row 5 ve Serinin Geleceği

Geliştirici, iddiaya göre, oyunu hem eski hayranları hem de yeni oyuncuları etkilemeyi amaçlamıştı. Bu, oyunun daha gerçekçi bir hikaye anlatma amacını içeriyordu. Videoya göre, oyunun Saints Row 2'ye yüzde 80 benzerlik gösterecek ve Saints Row: The Third'e yüzde 20 benzerlik taşıyacaktı. Ayrıca, 2021'de vefat eden topluluk mod tasarımcısı Mike Watson tarafından tasarlanan bir görevin oyunda yer alacağı ve oyunculara Dex'i öldürme şansı vereceği belirtiliyor.

Stüdyonun Kapanışı Sonrası, Saints Row 5 ve Serinin Geleceği

Ancak, bu iddia edilen plan, geliştirici Volition'ın oyunun geliştirme sürecinin önemli bir bölümü boyunca izlediği yolda, yayıncı Deep Silver'ın serinin bir sonraki oyunu için düşündükleriyle örtüşmediği ortaya çıkınca, orijinal planın terkedilip tamamen yeniden tasarlama kararıyla sonuçlandı.

Bu yılın başlarında, Volition, Deep Silver'ın ana şirketi Embracer Group'un bir parçası olarak kapatıldı. Stüdyonun kapanmasının ardından Deep Silver, Saints Row'un diğer stüdyolarla devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 11:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2023 03:05
İlk plan çok iyiymiş kağıt üzerinde keşke böyle bi hata yapmasalardi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Saints Row 5'in İlk Planı Ortaya Çıktı
İlginizi Çekebilir