Saldırgan yorumlara maruz kalan Ron Gilbert paylaşımlarını bırakıyor

Ersin Kılıç 1.07.2022 - 12:32
Sosyal medyada dilinin kemiği olmayan toksik kitle, bu sefer de efsanevi oyun yapımcılarından biri olan Ron Gilbert'i hedef aldı.

Point and Click ve macera türünün en başarılı temsilcilerinden biri olan Ron Gilbert, sosyal medya tacizinin yeni kurbanı oldu. 1985 yılından beri oyun geliştirmeye devam eden ünlü yapımcı, yayınlanan Return to Monkey Island videosunun ardından aldığı saldırgan yorumlar sebebiyle bir daha oyunla ilgili konuşmayacağını açıkladı. Hem blog sayfasından hem de sosyal medyadan aldığı yorumlar ile oyunun toksik kitlenin yeni hedefi haline geldiğini söyleyebiliriz.

Saldırgan yorumlar Ron Gilbert'in paylaşımlarını durdurmasına sebep oldu

Saldırgan yorumlara maruz kalan Ron Gilbert paylaşımlarını bırakıyor

Ron Gilbert yaptığı açıklamada; "Yorumları kapatıyorum. İnsanlar kaba davranıyor ve kişisel saldırı yorumlarını silmek zorunda kalıyorum. Bu harika bir oyun ve takımdaki herkes bununla gurur duyuyor. İster oynayın, ister oynamayın ama başkaları için bu durumu mahvetmeyin. Artık oyunla ilgili paylaşım yapmayacağım. Paylaşmanın keyfi beni benden aldı." ifadelerine yer verdi. 

Saldırgan yorumlara maruz kalan Ron Gilbert paylaşımlarını bırakıyor

Tahmin edebileceğiniz gibi oyuncuların Return to Monkey Island'a saldırmasının en önemli sebebi oyunun sanatsal ve grafik tarzı. Maalesef her oyunun Unreal Engine 5 ile çıkmasını, GTA gibi aksiyon dolu olmasını ve her şeyin onların istediği gibi olmasını bekleyen kaplama fetişi bir grup bulunuyor. Bu toksik topluluğun daha önce birçok oyun yapımcısına, hatta oyundaki bir karaktere hayat veren oyunculara saldırdığına şahit olmuştuk. Ron Gilbert ise anlaşılan bu yorumlara dayanamamış ve bence çok doğru bir karar almış.

Monkey Island tarzı oyunlar çok özel bir yere sahip olan yapımlardır. Aslında oyunun daha önce geçirmiş olduğu bazı değişimlerin ters tepebildiğine de taıklık ettik. O nedenle oyunu oynayacak kişiler dışında birçok kişinin bu saldırı seline kapılabildiğini söyleyebiliriz. Ron Gilbert oyun duyurulduğunda da grafik tarzı ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu; "Return to Monkey Island istediğiniz veya beklediğiniz sanat tarzı olmayabilir ama benim istediğim sanat tarzı".

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 15:20
Eleştiri 'ye bu kadar tahammülsüz olan birinin güzel işler yapabileceğini düşünmüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 12:58
Arkadaş heryeri TR sanıyorsunuz sanırım. Trump'a Biden'e edilen küfürleri hakaretleri hiç mi görmediniz? Sadece twitter gibi platformlarda da değil gayet ciddi haber kurumlarında bile açık açık yapıldı, ki bunlar gayet normal. Burada da bu boyutlarda olmasa da normaldi bir 10 sene öncesine kadar.
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 07:58
Hakaret ne zamandır eleştiri oldu?? Adama hakaret etmişler aloo, çocukmusun sen??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2022 23:55
Ona kaplama fetişi demeyin efendim.Adam ekran kartına yada konsola tonla para verip alıyor ama yapımcılar hala 1980 li yılların grafiğiyle utanmadan oyun piyasaya sürüyorlar.E ozaman niye teknoloji gelişiyor gelişmesin aynı kalsın herşey madem !!
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 08:09
Heh işte aynı toksik kitlenin Türk versiyonu da gelmiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2022 12:30
Artık şu "kaplama" lafını da bir bırakın allasen. Ne kaplaması ya. Kaplama dediğin şeyin o işteki yeri %1

Maalesef her oyunun Unreal Engine 5 ile çıkmasını, GTA gibi aksiyon dolu olmasını ve her şeyin onların istediği gibi olmasını bekleyen "fotogerçekçilik" fetişi bir grup bulunuyor.
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 08:07
Allasen ne demek anlatsana??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2022 15:22
Zor durum ama pes ederek o kitlenin ekmeğine yağ sürmüş. Bu açıklamadan sonra zevkten dört köşe olmuşlardır. Bu adamları görmezden geliceksin başka türlü baş edemezsin
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 08:00
Emin ol adam onların çoğunu dava etmiştir. Çünkü işin içinde hakaret var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 07:56
Aynı toksik kitle burada da mecut. Haberlerdeki yorumlara bakınca bu çol net görülüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Saldırgan yorumlara maruz kalan Ron Gilbert paylaşımlarını bırakıyor
İlginizi Çekebilir