1/3

Sami Onur ile Modern Warfare 3'ü konuştuk

Mahmut Saral 17.11.2011 - 17:47
Infinity Ward'dan Sami Onur, yine konuğumuz
Merlin'in Kazanı (MK): Modern Warfare 2'nin ardından ekipte yaşanan ayrılıklardan sonra geliştirilen ilk Modern Warfare oyunu bu. Sizi nasıl etkiledi?

Sami Onur (SO): İlk etapta zorlandık. Normalden daha fazla çalışarak ve Sledgehammer'ın önemli katkıları, Treyarch ile Raven'ın projenin sonlarına doğru yapmış olduğu bizim icin çok önemli yardımlarla güzel bir ürün çıkarmayı başardık. Tabi bu sürede aramıza yeni arkadaşlar katıldı, yeni kadro oluşturuldu ve işler normal temposuna döndü.

MK: Modern Warfare 3, bu yaşanan üzücü olaylardan sonra mı tasarlanmaya başlandı, yoksa en başta planlandığı gibi mi geliştirilmeye devam edildi? Zira birçok oyuncu, Vince Zampella ve Jason West ile ayrılan önemli kişilerin, yeni oyunları olumsuz  yönde etkileyebileceğini düşünüyor.

SO: Böyle düşünmeleri normal, çünkü ayrilan arkadaşlarin bir kismi kurucu ekipten, ama firmada kalan arkadaşlar da değerli arkadaşlar, ve yeni katilan arkadaşlar da ayni şekilde, şu aşamada üstüne koyarak devam ediyoruz. Bu bakimdan olumsuz yönde etkilenme olduğunu düşünmüyorum. Gelecek oyun hakkında açıklama yapmak da şu an söz konusu degil, bunu gelecekte beraber gorecegiz. :)

Sami Onur ile Modern Warfare 3'ü konuştuk
Sami Onur - Infinity Ward
MK: Modern Warfare 3'ün en güvendiğiniz özellikleri neler?

SO: PC platformu için üstün bir sisteme gerek duymaması. Senaryo modunda bir önceki oyuna nazaran daha fazla aksiyon ve silahların olması. Multiplayer ve Co-Op'a yeni modların eklenmiş olması. Grafiklerin, oyunun tamamında daha iyi olması ve Facebook'da paylaşma seçeneğinin olması, şu an ilk aklıma gelenler.

MK: Call of Duty: Elite hakkında neler söyleyebilirsiniz? Betası yapılmıştı, oyuncuların tepkileri ne yöndeydi?

SO: Olumlu tepkilerle karşılaştık. Çünkü Elite, Multiplayer oyuncuları için yeteneklerini analiz edip, geliştirmelerini sağlayacak bazı araçlar sunuyor. Ayrıca videoları paylaşmak daha kolay. Elite'ın Premium paketini alanlar ise, yapılan Multiplayer maçlardan para kazanılacak organizasyonlara katılma ayrıcalığının yanında, aylık çıkacak yeni haritalara otomatikman sahip olacak. Ayrıca her haritada dinamik strateji için uzman bilgilerine ulaşabilecekler.