Samsung da PS Vita'ya dahil oldu

Murat Halilbeyoğlu 16.11.2011 - 16:02
Koreli'ler ve Japon'lar bir arada
PS Vita'nın 5 inçlik AMOLED ekrana sahip olacağını daha önceden duymuştuk. Genel anlamda herkes bu ekran talebini Samsung'un karşılayıp karşılamayacağını merak ediyordu ki o problem de bugün itibari ile çözülmüş oldu.

Yakın zaman önce Kore medyasının "Güney Kore elektronik firmaları, küresel IT bileşen pazarını domine ediyor" şeklindeki raporunun ardından Samsung da Sony'nin yeni çıkacak el konsolu PS Vita için AMOLED ekran temin edeceğini doğruladı.

Samsung da PS Vita'ya dahil oldu
Samsung Mobile Display yetkilisi konu hakkında "Ürün satışlarımız ve pazar payımız hızlı bir şekilde büyüyor. AMOLED ekran panelleri mobil dünyasında geniş bir alanda kullanılıyor. Bunların içinde Samsung Electronics 'Galaxy' serisi cihazları, Motorola'nın 'Laser' stratejik akıllı modelleri, Nokia's 'Lumia 800'ü giib ürünler mevcut. Şimdi ise bunların yanına önümüzdeki ay çıkacak olan Sony PS Vita katılıyor" dedi.

5 inç'lik AMOLED ekranın (960x544) yanında cihazın içerisinde quad-core ARM Cortex A9 işlemci ve quad-core PowerVR (SGX543MP4 +) grafik işlemcisi mevcut. 17 Aralık'ta Japony'da satışa sunulacak olan cihaz 2012'nin şubat ayında Avrupa ve Amerika'ya gelecek. Cihazın Amerika fiyatı Wi-Fi'da 250 dolar, 3G+Wi-Fi'da 299 dolar olacak. Elbette Türkiye fiyatı vergilerden dolayı ne olacak belli değil.
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 18:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Samsung da PS Vita'ya dahil oldu
İlginizi Çekebilir