1/6

Samsung Galaxy S III

Hasan Uğur Nayır 1.06.2012 - 15:21
Yeni amiral gemisini inceledik!
Teknoloji artık günümüzde birçok kişi için hayatının ayrılmaz parçalarından biri. Bazı işlerimiz teknolojik cihazlar yardımıyla kolayca halledilebiliyor. Özellikle akıllı telefonlar bu anlamda en çok kullandığımız ürünlerden biri. Akıllı telefonlar arasında Samsung’un Galaxy serisi en çok tercih edilenlerden biri. Uzun zamandır Samsung’un yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S3 hakkında spekülasyonlar dönüyordu. Samsung gerçekleştirdiği basın toplantısı ile yeni modelini tanıttı. Bundan sonra ise asıl bekleyiş başladı ve S3 sonunda kendini gösterdi. Tabii ki Merlin’in Kazanı test merkezine uğramadan edemedi.

Yeni amiral!

Bize gelen S3, 16 GB’lık beyaz renkli model. Telefonun kutusunun içinden ise S3 dışında, Micro USB kablosu, batarya, şarj adaptörü, kulaklık, kulaklık başları, başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi yer alıyordu. Telefon Micro Sim ve MicroSD kart kullanıyor. Genel olarak şahsen telefonlarda renk olarak siyahı tercih ediyorum, ama bize gelen mermer beyazı S3 gayet şık. Zaten rengi ilk dikkat çeken nokta. Ürün piyasaya sürülmeden önce tanıtıldığı zaman internette kullanıcıların tepkilerine bakmıştım. Tasarım olarak kenarların yuvarlak olmasını eleştirenler ve tasarımı beğenmeyenler vardı. Ama şunu söylemem gerekli ki, ben genel olarak tasarımı beğendim. Yuvarlaştırılan kenarlar güzel duruyor, oval yapı da ele oturuyor. Bazı telefonlarda oval yapı olmuyor, kenarları düz oluyor. Bu durum elde rahatsızlık veriyor. Bu hoşlanmadığım bir durum. Bu açıdan oval tasarımıyla S3 kullanımda bana sorun çıkarmadı. Tek parmağımla ekranı da rahatça kullanabildim.
Samsung Galaxy S III
136.6 x 70.6 x 8.6 mm ebatlarına sahip olan ürünün arka kapağı da konuşulan noktalardan biri olmuştu. Polikarbon olan arka kapak dışarıdan bakıldığında ucuz plastik gibi durmuyor, görünümü güzel. Ayrıca elastik bir yapıda. Kapağı içeri, dışarı ve farklı yerlere büktüm sorun olmadı. S3’ün pili bütünleşik değil, zaten yazı başında da pilin kutuda çıktığından bahsetmiştim. Değiştirilebilir pil, bazı kullanıcılar tarafından tercih edilenlerin başında geliyor. Bu açıdan da iyi. 8.6 mm inceliğindeki yapısıyla göze çarpan telefon 133 gram. Bu hafiflik S3’ün hoşuma giden diğer yanlarından biri.

Hafif olan S3 açıkçası taşımada da bir sorun çıkarmadı. Kotumun cebine koydum. Yürüdüm, oturdum, kalktım ama cebimde telefon bana rahatsızlık vermedi. Hatta hafif yapısından dolayı, kumaş pantolonda, şort veya capri giyerseniz cepte ağırlık yapmıyor. Cebin yanlarına kaymadı.