1/3

Samsung Galaxy S6

Merlinin Kazanı 11.05.2015 - 14:32
Galaxy S6'ya yakından bakıyoruz
Barselona’da geçtiğimiz ay düzenlenen Mobil Dünya Kongresi, Android ekosisteminin en iddialı markalarından bazılarının üst düzey akıllı telefonlarının tanıtımına sahne olmuştu. Alüminyum ve Gorilla Glass 4 ile sarmalanan Samsung Galaxy S6 ve S6 edge, lüks ürünlere has kibarlığı ve zarifliği sağlamlıkla harmanlıyordu. Bu ikili arasından Galaxy S6’yı bir süredir ofisimizde ağırlıyoruz.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6 inceleme dosyamıza cihazın tasarımsal niteliklerine değinerek devam
edeceğiz. Galaxy S6 detaylı incelememizin tasarım bölümünün ardından ekran, donanım, yazılım, kamera ve batarya alt başlıkları sırasıyla karşınıza çıkacak.

Tasarım


Samsung, bu yılki akıllı telefonlarını yuvarlak köşeli alüminyum çerçeve ve Gorilla Glass 4 ile koruyor. Ön ve arka cam panellerin kenarları hafif bir kıvrımla çerçeveye temas ediyor. Cihazı elde tutmak ve kullanmak son derece rahat olsa da, alüminyum çerçevenin sivri kenarlarını daha az hissedeceğimiz bir tasarım çok daha iyi olabilirdi.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6’nın fiziksel düğmeleri sağ ve sol kenarlara bölüştürülmüş. Sağ kenarda, güç düğmesi ve Nano-SIM çekmecesi yer alırken, ses ayar tuşlarıysa sol kenara konuşlandırılıyor.
Akıllı telefonun ön yüzünde, iki kapasitif Android tuşunu ve parmak izi okuyuculu ana ekran düğmesini görüyoruz. Parmak haritanız bir defa çıkarıldıktan sonra, sensöre kısa süreli tek bir dokunuş yeterli oluyor.

Samsung Galaxy S6’nın arka yüzü, Gorilla Glass 4 ile kaplı bir arka kapakla korunuyor. Bu kapak, optik kalp atışı sensörümüze ve 16 megapiksel çözünürlüklü arka kamera modülümüze ev sahipliği yapıyor.

Samsung Galaxy S6
Samsung’un 2015 model üst düzey amiral gemisi Galaxy S6, Galaxy S6 edge’den daha geleneksel bir görünüme sahip olmasına karşın, başarılı ergonomisiyle takdirimizi kazanıyor.

Ekran

2015 model Samsung amiral gemilerinin ikisi de 5,1 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü Super AMOLED ekranla donatıldılar. Galaxy S6, şimdiye dek gördüğümüz en yüksek aydınlatma değerine sahip akıllı telefonlardan biri. Cihazın ekranı, güneşli havalarda bile rahatlıkla seçilebiliyor. Akıllı telefonlarıyla bolca makale ve kitap okuyanlar, cihazın en düşük parlaklık seçeneğinden de hoşnut kalacaklardır.

Samsung Galaxy S6
Galaxy S6’nın kapasitif dokunmatik ekranı, AMOLED sinema, AMOLED foto, temel mod ve Uyarlanabilir Ekran olmak üzere üç renk senaryosu içeriyor. Cihazın görüntü kalitesi, oyun ve video tecrübesi için ideal düzeyde. Ekranın dokunuşlara karşı hassasiyeti de takdiri hak ediyor.