Samsung Geleceğin Mucitlerini Arıyor!

Furkan Sakoğlu 12.03.2017 - 09:43
“Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışması için başvurular başladı.
“Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışmasına, ortaokul 5. 6. 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrenciler; çevre, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarında geliştirdikleri proje veya ürün sunumları ile katılabiliyor. Yarışmaya, öğrenciler tek başına katılabileceği gibi takım olarak da katılım sağlayabiliyor. Proje başvuruları, 20 Mart 2017 tarihine kadar, www.geleceginmucitleri.com web sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Samsung Geleceğin Mucitlerini Arıyor!
Jüri onayından geçmeyi başaran projeler Kidz TV ekranlarında yayınlandıktan sonra halk oylamasına sunuluyor. Halk oylaması ve nihai jüri değerlendirmesini başarıyla geçen ilk üç proje ise ödüle layık görülüyor. Ödül alanlar ayrıca Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından “Yeteneğe Destek” bursu seçimlerinde değerlendiriliyor ve uygun görülenlere bu kapsamda 1 yıllık burs veriliyor.

Geçen yıl yarışmaya 430 proje katıldı

“Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışması, geçtiğimiz yıl 38 ildeki 110 okuldan 338 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Birbirinden etkileyici 430 proje içerisinden belirlenen 10 finalistin proje videolarının Kidz Tv’de yayınlanmasının ardından, halk oylaması ve nihai jüri değerlendirmesini başarıyla geçen üç proje ödüllendirildi.

Yarışmaya ilişkin daha fazla bilgi için www.geleceginmucitleri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

-Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Samsung Geleceğin Mucitlerini Arıyor!
İlginizi Çekebilir