San Andreas'a Avustralya vetosu

Arda Gündüz 3.06.2010 - 12:31
San Andreas'a Avustralya vetosu
Avustralya, birçok ülkeye göre oyunların içerikleri konusunda çok daha titiz davranan bir ülke. Özellikle bel altı espriler ve içeriklere sahip olan oyunlara hiç taviz verilmiyor. Daha önce Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, BMX XXX, Manhunt, Grand Theft Auto 3 ve GTA: Vice City'nin yasaklanmış olduğu ülkede şimdi GTA: San Andreas'ın oynanması da yasaklandı.

Bu yasaklamada en önemli payı, 15 yaşını geçmemiş oyuncuları etkileyebileceği düşünülen ve oyun içerinde gizli saklu bulunabilen mini seks oyunları alıyor. Tabi bunun yanında, kullanılan bol küfürlü dil ve şiddetin de bu kararın alınmasındaki rolü büyük.

San Andreas’a ilk girişimizi yapar yapmaz gözümüze elbette grafikler takılıyor. Teknik olarak halen 4 sene evvelki grafik motoru kullanılıyor olsa da epeyce gelişim yapılmış durumda. Özellikle PC versiyonunda yüksek çözünürlük sayesinde detaylar epey artıyor. Daha sonra dikkatimizi çeken ise, genel yapı itibariyle zencilerin çoğunluğu oluşturduğu bir tablo sunan şehir yapısı oluyor. Zencilerle dolu bir alanda kendilerine özgü argolu konuşmaları ve küfürleri de ister istemez peşi sıra geliyor. İlk bir iki görevde konuşmaların ne kadar başarılı yapıldığına şahit oluyoruz. Şehrimizi biraz dolaşırsak daha varoş bir kesimin hakim olduğunu ve genelde unutulmuş bir kent görünümü dikkatlerden kaçmıyor

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 00:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
San Andreas'a Avustralya vetosu
İlginizi Çekebilir