San Diego Comic-Con 2020 etkinliğinin tarihi açıklandı

Özgür Deveci 11.06.2020 - 13:34
Daha önce COVID-19 küresel salgını nedeniyle iptal edilen San Diego Comic-Con etkinliği 22-26 Temmuz tarihlerinde dijital olarak gerçekleşecek.

Dünyanın en büyük popüler kültür etkinliklerinden biri olan San Diego Comic-Con'da yeni çıkacak çizgi romanlar, filmler, diziler ve video oyunlar ile ilgili yeni bilgiler ve videolar gösteriliyor. Ancak etkinlik bu sene fiziksel alanlarda yapılamıyor. Daha önce koronavirüs pandemisi yüzünden iptal edilen etkinlik 23-26 Temmuz tarihleri arasında dijital olarak gerçekleşecek.

Comic-Con etkinliklerinde genel olarak popüler film ve televizyon dizilerinden oyuncularla soru-cevap yapılır. Firmalar yeni duyurularını açıklar. Stüdyolar yeni fragmanları ve konsept tasarımları tanıtır. San Diego Comic-Con etkinliği eğlence sektöründe çalışan herkes için mutlaka görülmesi gereken bir etkinlik olarak kabul edilir. Ayrıca firmalarda özel koleksiyonlarını bu etkinlikte sergiler. Ancak dünyayı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını nedeniyle etinlik bu sene ilk defa dijital olarak yayınlanacak. Etkinliğin organizatörleri 50 yıldan sonra ilk defa bir Comic-Con etkinliğinin internet üzerinden sanal olarak yapılacağını belirtti.

San Diego Comic-Con 2020 etkinliğinin tarihi açıklandı

San Diego Comic-Con 2020 etkinliğinin tarihi açıklandı

Bu sene 22-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceği duyurulan etkinliğin Comic-Con @Home adıyla yayınlanacağı açıklandı. SDCC organizatörleri bu seneki etkinliğin kongre deneyiminin, ev konforuyla birleşeceğini ve popüler kültürün tüm yönlerine (televizyon, film, çizgi roman ve oyun) ilgi duyan herkese hitap edeceğini belirtti. San Diego Comic-Con tarihinde ilk kez bir etkinliğin iptal edilmiş olmasına ilişkin SDCC sözcüsü David Glanzer "50 yıllık tarihimizde ilk kez bir Comic-Con etkinliğini fiziksel alanlarda yapamıyoruz. Evde kalma koşulları hayatımızı çok zor bir hale getirse de, bunu topluluk duygularımızı birleştireceğimiz bir fırsat olarak görüyoruz." ifadelerinde bulundu.

Ayrıca San Diego Comic-Con 2020 etkinliği için biletini daha önce satın alan katılımcılara geri ödeme ya da biletlerini SDCC 2021 etkinliğine transfer etme imkanı sunuldu. Ancak, hayranlar dilerse Comic-Con @Home için de kendi rozetlerini yazdırabilirler. Tamamen ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlikte katılımcı sınırı da bulunmuyor. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için Twitter üzerinden #ComicConAtHome hashtag'ini takip edebilirsiniz. Son olarak kimler bu etkinliğe katılmak istiyor? Comic-Con etkinlikleriyle ilgili genel olarak neler düşünüyor sunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
San Diego Comic-Con 2020 etkinliğinin tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir