1/2

Sanctuary'ye tekrar hoşgeldiniz!

Can Arabacı 26.02.2014 - 16:02
2.0.1 yamasıyla ne geliyor, ne gidiyor? Hepsi burada!
Sevin ya da sevmeyin, bugün Diablo III için büyük bir gün. Aylardır beklediğimiz değişiklikler, düzenlemeler bugün itibariyle 2.0.1 eşliğinde Sanctuary'ye teşrif ediyor. Değişen çok fazla şey olduğu için de amme hizmetinde sınır tanımadık ve size 2.0.1'le oyuna neler eklendi, neler çıkarıldı hepsinin kısa bir özetini geçelim dedik. Bakalım Blizzard Reaper of Souls hazırlığı öncesinde 2.0.1'le oyuna neler getirmiş?


Paragon 2.0
Sanctuary'ye tekrar hoşgeldiniz!
Level 60'a ulaştıktan sonra karakterimizi geliştirmenin (eşya bulmak dışında) yegane yolu olan Paragon sistemi 2.0.1 ile baştan aşağı yenileniyor. Öncelikle bir kere artık üst seviye sınırı 100 değil. Ucu bucağı olmayan bir Paragon yolculuğuyla karşı karşıyayız yani anlayacağınız. İkinci önemli değişiklik ise, Paragon seviyeniz artık (Softcore ve Hardcore ayrımı hariç) tüm hesabınız için ortak kullanılıyor. Böylece bir karakterde kasarken diğerlerini ihmal ediyormuş gibi olma hissini ortadan kaldırmış bulunuyor Blizzard.

Bu temel değişikliklere ek olarak artık atladığınız her Paragon seviyesi için 5 ayrı başlık altında dağıtabileceğiniz yetenek puanı kazanacaksınız. Yani bir nevi oyuncuların geri gelmesini istediği "1 Strength'e versem, 1'de Dexterity'ye versem kalanını Vitality'ye basarım" mantığı oyuna geri geliyor. Tabii biraz daha gelişmiş bir şekilde. Core Tab sekmesi altında sınıfınızın ana özelliği, Vitality, Movement Speed ve +Max Resource var mesela. Bunlardan hangisine ne kadar puan vermek istediğinizi siz belirliyorsunuz. Diğer sekmeler Offense, Defense ve Utility olarak geçiyor. Bunlardan da Cooldown sürenizi düşürmek, +Resist All'a puan vermek ya da Gold Find'ınızı arttırmak gibi opsiyonları seçebiliyorsunuz. Karakterinizi biraz daha çeşitlendirmek ve kişiselleştirmek adına güzel bir ek Paragon 2.0 sistemi.

Loot 2.0
Sanctuary'ye tekrar hoşgeldiniz!
Oyuncuların neredeyse tamamının bu yamadan asıl beklentisi Loot 2.0 aslında. Artık düşen eşyaların özelliklerine adam gibi bakmadan Salvage ya da satış yapma devri sona eriyor. Bundan sonra çok daha az eşya düşecek düşmanlarınızdan, ama düşenlerin her biri daha anlamlı ve potansiyel bir geliştirme olacak sizin için. "Smart Drops" sistemi sayesinde üzerine Str ya da Dex olan Wizard Wand'ları gibi saçma sapan durumlarla da karşılaşmayacağız üstelik. Kısacası düşen eşyaların hepsi olmasa da çok ciddi bir kısmı tamamen sınıfınıza has özellikler içerecek, bu da işe yaramayan eşya oranını ciddi anlamda azaltıyor. Ha, işinize yaramayan eşyalar da aslında bir şekilde değer kazanıyor tabii. Zira oyunun Crafting sistemi de tamamen elden geçiyor Loot 2.0 ile birlikte. Düşen beyaz renkteki eşyalar bile tariflerde kullanıldığından az önce de bahsettiğim "düşen her eşyanın anlamlı olması" daha pekişiyor. Buna ek olarak daha sık Legendary eşya düştüğünü şahitlik edeceğiz. Yeni bir Gem türü olan Diamond (Silahlarda + Elite Damage, Başlıklarda Cooldown düşürme ve diğer zırh parçalarında ise +All Resist veriyor) ve yeni gem seviyeleri de yine bu yamayla gelenler arasında.