Santa Monica Apple Store çalışanları ırkçı mı?

Onur Bal 3.06.2010 - 12:31
Santa Monica Apple Store çalışanları ırkçı mı?
Amerika’nın Santa Monica şehrindeki Apple Store'da yaşanan ilginç olayda, Owen JJ Stone isimli afro amerikan kökenli siyahi bir vatandaş, Apple Store çalışanlarını ırkçılık yapmakla suçladı.

Santa Monica Apple Store çalışanları ırkçı mı?

Owen JJ Stone, hata veren MacBook’un dan sıkılmış olsa gerek, Santa Monica’daki Apple Store’a giderek yeni bir MacBook Pro satın almak istedi. Mağaza içerisinde dolanırken kimsenin kendisine yardım etmek amaçlı yanına gelmediğini fark etti. Bu sebeple kendi kendine MacBook Pro aksesuarları seçen Stone MacBook Pro’sunuda almak için bayan bir satış görevlisine, kendisinin istediği özelliklerde bir MacBook’u getirip getiremeyeceğini sordu. Kadın, Stone’a, "İstediğinizin bu olduğundan emin misiniz?" diyerek karşılık verdi. Stone da "Bir MacBook’um ve iMac’im var. Ne istediğimi biliyorum. Sadece biraz acelem var. Bu yüzden hemen getirebilirsen çok memnun olurum" dedi.

Bunun üzerine bayan görevli yanında duran erkek satış görevlisine hırsız manasına gelen "Forerunner" diyerek uyarıda bulundu. Bunun bir sonucu olarak bir güvenlik görevlisi kasaya, iki güvenlik görevlisi de mağazanın çıkış kapısına gitti. Mağazanın diğer çalışanları da uzaktan da olsa Stone’un etrafını çevirdi. Şaşıran Stone mağaza çalışanlarının kendisini hırsız zannettiğini fark etti ve "Yapmayın, yoksa bu MacBook’u çalacağımı mı sandınız?" dedi. Çalışanlar yaptıkları yanlışı anlayıp Stone’un MacBook Pro’yu satın alacağını anladıklarında, Stone’un ödeme yapabilmesi için kasaya siyahi bir mağaza çalışanını gönderdi.

Ödeme sonrasında kendisine ufak bir de hediye verilmesine rağmen, mağaza çalışanlarının sergilediği bu tutum akla, Santa Monica Apple Store çalışanlarının ırkçı olup olmadığını getirdi. Ancak çalışanlarının bu tutumundan kaynaklı ırkçı diye nitelendirilebilecek bir mağazanın kadrosunda siyahi çalışanlarında olması ilginç bir durum. Bu sebeple karar sizin...

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Santa Monica Apple Store çalışanları ırkçı mı?
İlginizi Çekebilir