Ünlü Twitch yayıncısı Sapnap, Kick platformuna geçiş yapıyor

Taylan Bal 12.08.2023 - 11:39
Popüler Twitch yayıncısı Sapnap, Minecraft içerikleri ve Dream SMP üyeliği ile tanınırken, büyük bir adım atarak Kick platformuna geçiş yapacağını duyurdu.

Sapnap, 2019 yılında YouTube'a yüklediği Minecraft videolarıyla tanınmaya başladı ve kısa sürede 4 milyon aboneye ulaştı. 2020 yılında Twitch kariyerine adım atan Sapnap, Dream ve Karl Jacobs gibi yayıncılarla birlikte Minecraft oynayarak binlerce izleyiciye ulaştı. Dream SMP'nin kurucu üyelerinden biri olarak Twitch kanalı daha da büyüdü ve 3 milyonu aşkın takipçiye ulaştı.

Minecraft içerikleriyle tanınan Sapnap platfrom değiştiriyor

Sapnap 9 Ağustos'ta, Twitch'i terk ettiği ve Kick platformuna geçeceğini duyuran bir video paylaştı. Bir dakikalık videoda, Twitch logosu olan LED ışığının yanındaki logo sürekli düşüyordu. Bunun üzerine Sapnap, ışığı atıp yerine Kick logosu olan yeni bir ışık takmayı tercih etti. Sapnap, Kick platformunda ne zaman yayın yapmaya başlayacağını belirtmedi. Ancak kanalı şu an 3.000'den fazla takipçiye sahip ve sayı artıyor.

Kick platformu yeni hamlelerine devam ediyor

Sapnap, xQc ve Ninja gibi Twitch yayıncılarının Kick platformuna geçen son ismi oldu. Takipçileri bu büyük kararını tebrik ederken, Kick'in ortak kurucusu Trainwrecks de Sapnap'i platforma hoş geldiniz dedi. Ancak, Sapnap'in Twitch'i terk ettiğini öğrenen bazı kişiler şaşırdı.

Sapnap'in takipçileri ve abonelerinin onu Kick'e takip etmeyebileceğini söylemek mümkün. Ancak, Twitch'in bazı sorunlu politika değişiklikleriyle beraber başarılı yayıncıların platform değiştirdiğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Çoğu içerik üreticisi, YouTube ve Kick'in Twitch'e göre daha iyi anlaşmalar sunduğunu belirtiyor. Örneğin xQc, Kick ile 100 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Öte yandan, Kick platformu, esnek moderasyon kuralları nedeniyle eleştirildi. Platform, çevrimiçi kumarı teşvik etmek ve cinsel içerik sunmakla eleştirildi. Twitch yayıncısı Pokimane, Kick'i eleştiren isimlerden biriydi ve milyonlarca dolar teklif edilse bile platforma geçmeyeceğini de belirtmişti. Ancak, Kick hala yeni bir platform olduğundan, platformun yayıncılar ve izleyiciler için güvenli hale getirilmesi için sorunları çözme vakti elbette bulunuyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 15:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2023 10:41
Kick leş bir platform. Her yerden bahisçiler fırlıyor. Paralarının kaynağı da illegal. Birde gidip twitch in ara yüzünü aynen kopyalamışlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sapnap, Kick platformuna geçiş yapıyor
İlginizi Çekebilir