Scarlett Johansson, Black Widow filmi için Disney'e dava açtı

Ersin Kılıç 30.07.2021 - 14:21
Scarlet Johnsson, Black Widow filminin Disney+ servisinde yayınlanmasının ardından sözleşme ihlali gerekçesiyle firmaya dava açmış.

Ünlü oyuncu Scarlet Johnsson, Black Widow filmindeki sözleşme şartları sebebiyle Disney'e dava açmış durumda. Gelen haberlere göre filmin pandemi koşulları sebebiyle Disney+ servisinde de yayına girmesi yapılan sözleşmenin içerisinde yer almıyormuş. Filmdeki ek ödemelerini gişe başarısına göre alacağı belirtilen Scarlet Johnsson'ın bu sebeple Disney'e dava açtığı konuşuluyor.

Scarlett Johansson, Black Widow filmi için Disney'e dava açtı

Davanın sebebinde sözleşmenin ihlal edildiği ve yapılan sözleşmede filmin ilk etapta sadece sinema salonlarında gösterime gireceği belirtilmiş. Alacağı ödemenin de filmin sinema salonlarında yakalayacağı hasılata göre değişeceği söylenen Scarlett Johansson'ın bu sebeple Disney'e dava açtığı söyleniyor. Gelen açıklamalara göre filmin Disney+ servisi üzerinden yayınlanması ünlü oyuncuya 50 milyon dolara yakın bir ücretin ödenmemesine sebep olmuş.

Açılan davada ünlü oyuncunun avukatlarının "Disney, Bayan Johansson'ın Marvel ile yaptığı pazarlığın tüm faydasını fark etmesini önlemek için kasıtlı olarak Marvel'in anlaşmayı ihlal etmesine neden oldu" ifadelerine yer verilmiş. yani yapılan sözleşmeye rağmen Disney'in bu sözleşmeyi yok saydığı ve bu sebeple oyuncunun büyük bir kayıp yaşadığı ifade edilmiş. Black Widow filmi sinema salonlarının yanı sıra covid-19 sebebiyle Disney+ servisinde aynı anda yayına girmiş ve 30$ fiyat etiketi ile satılmıştı.

Scarlett Johansson, Black Widow filmi için Disney'e dava açtı

Black Widow açılış haftasında sinemalarda 80, Disney+'ta ise 60 milyon dolar hasılat yapmıştı

Filmin Disney+ servisinde yayınlanacağının açıklanmasından sonra Scarlett Johansson'ın avukatları yeni bir anlaşma için firma ile görüşmüş fakat bu konuda bir geri dönüş alamamışlar. Yine filmin anlaşmaları sırasında Scarlet Johnsson'ın bu durumdan endişe ettiği ve filmin sadece sinema salonlarında yayınlanacağı konusunda güvence aldığı da gelen haberler arasında.

New York Time muhabiri Brooks Barnes ise kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Disney tarafından yapılan duyurunun bir kısmına yer vermiş. Disney'in bu açıklamasında açılan davanın bir dayanağının olmadığı belirtilmiş ve COVID-19 pandemisinin korkunç ve uzun süreli küresel etkilerine karşı duygusuz bir şekilde umursanmaması nedeniyle açılan davanın üzücü olduğu belirtilmiş. Yine aynı açıklamada "Disney, Bayan Johansson'ın sözleşmesine tam olarak uydu ve ayrıca, Black Widow'un Disney+'ta Premier Erişim ile piyasaya sürülmesi ile bugüne kadar aldığı 20 milyon doların üzerine ek tazminat kazanma hakkını önemli ölçüde artırdı." ifadelerine yer verilmiş.

Black Widow filmi bildiğiniz gibi ünlü oyuncunun MCU tarafındaki son filmi oldu. Diğer taraftan Warner Bros firmasının çekilen tüm filmlerinde pandemi sebebiyle oyuncular ile yapılan sözleşmeleri de yeniden revize ettiği söyleniyor. Siz bu dava hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 21:51
Scarletçiğim diyorsa doğrudur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 21:57
haklı yani
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2021 20:05
Bir insan bu kadar parayı hak edecek ne yapmış olmalı.
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 15:23
sıra hollywood oyuncularına gelene kadar o soruyu sorman gereken bir sürü sektör ve isim var :D
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 11:47
Senin yapamayacağın bir şeyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 1.08.2021 05:24
Sonuna kadar haklı!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2021 13:26
B?nce sonuna kadar hakkini aramalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Scarlett Johansson, Black Widow filmi için Disney'e dava açtı
İlginizi Çekebilir