Scorn çıkış tarihi değiştirildi

Atıf Doğan Özcan 30.09.2022 - 11:52
Yakın zaman içinde gelmesi beklenen korku oyunu Scorn çıkış tarihi değiştirildi. Ama bu sefer oyuncuları sevindirecek bir haber.

Önümüzdeki ay içerisinde gelmesi beklenen korku macera türündeki ve oyucular tarafından merakla beklenen oyunun çıkış tarihinde bir değişiklik yapıldı. Scorn çıkış tarihi değiştirildi. Oyuncular son dönemde oyunlardan gelen peş peşe erteleme ve iptal haberlerinin ardından bu haber biraz olsun yüzleri güldürecek.

Scorn çıkış tarihi için mükemmel bir adım atıldı

Scorn çıkış tarihi şaşırtıcı bir şekilde bir hafta geri alındı. Geliştirici Ebb Software, 21 Ekimde çıkması beklenen korku macera oyunu için mükemmel bir adım attı ve 14 Ekim olarak tarihi değiştirdi. Oyuncuların daha fazla beklememesi için böyle bir işlemin yapıldığı tahmin ediliyor. Çünkü oyun için en son yayınlanan fragman çok fazla beğeni alınca geliştirici bu radikal kararı almış olabilir.

Scorn çıkış tarihi değiştirildi

Bazı firmalar oyunlarını ertelerken ki buna en yakın örnek geçtiğimiz günlerde Ubisoft tarafından yapıldı. Skill & Bones isimli oyununu ileri bir tarihe erteleme kararı alan firma, oyuculara biraz daha beklemelerini söyledi. Fakat Scorn geliştiricileri ise tam tersini düşünmüş olacaklar ki hayranların lansman için 2020’den beri çok beklediklerini düşünerek bir haftalık bir öne çekme işlemi yaptılar. 

Stüdyo, oyunu bekleyen herkesin uyanmasını ve çarpık dünyaya dalmaya hazır olmalarının zamanının geldiğini ima edercesine yeni ve ürpertici bir fragman ile yeni çıkış tarihini duyurdular. Geliştirici, bu ani kararın nedenini açıklamadı. Fakat geçtiğimiz haftalarda ekip Reddit üzerinden gelen soruları yanıtlarken oyunun ertelenmesi için “en ufak bir ihtimalin bile” olmadığı söylemişlerdi. 

Scorn “hiçbir şekilde nişancı oyunu değildir” çünkü cephane çok kıt bulunan bir malzeme. Oyuncular oyunda bolca bulmaca çözecekler ve birbirinden rahatsız edici bölgeleri doğrusal olmayan bir şekilde kendileri keşfedecek. Hatta geliştiriciler oyunculara ufak bir tüyo bile verdi, oyunda bilinmeyen bir düşmanla karşılaştığınızda en iyi taktiğin basitçe kaçmak olduğunu söylediler. Sonuçta her şeyle savaşamazsınız.

Son bir hatırlatma Scorn çıktığı ilk gün itibariyle Game Pass’te mevcut olacak. Ayrıca PC versiyonu Steam ve Epic Games Store’da %10 indirimli olarak satın alabilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2022 09:08
Gayet normal erkene alınması. Oyun içinde gecikmeye sebep olacak herhangi bir detay yokki zaten.
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2022 15:48
Bakalım çıksında steam oylamaları nasıl olucak
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2022 16:19
Evet. Kompleks mekanikleri yok ve tek işleri atmosfer yaratacak modeller
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2022 12:47
Emin misin ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 1.10.2022 11:51
Demek ki adamlar oyunu tamamen oynanılabilir hale getirmiş oyunlarına güveniyorlar. Oyunun atmosferi yalnızlık hissi boğucu kaotik bir evrende geçmesi ilgi çekici. İnşallah basit bir şey çıkmaz yoksa yazık olur bu atmosfere
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.09.2022 17:59
ön sipariş vermiştim :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Scorn çıkış tarihi değiştirildi
İlginizi Çekebilir