Sea of Thieves, Steam mağazasında da oyuncuların erişimine açıldı

Mehmet Akif Zımba 4.06.2020 - 20:21
İki yılı çoktan devirmiş olan çevrim içi "korsancılık" oyunu Sea of Thieves, çapraz platform desteğiyle birlikte Steam platformunda erişilebilir hale geldi.

Geçtiğimiz aylarda 2. yaşını dolduran Sea of Thieves, kapılarını Steam oyuncularına da açmış bulunuyor. Önceden sadece Microsoft Store'a özel bir şekilde satılan oyuna artık Steam kullanıcıları da erişim sağlayabilecek. Üstelik çapraz platform özelliği de Steam, Xbox ve Windows arasında aktif durumda.

Eğer oyunu Steam üzerinden oynamak isterseniz, yine bir Xbox Live hesabınızın bulunması gerekiyor. Hesaplarınız arasındaki bağlantıyı kurduktan sonra, Sea of Thieves'in uçsuz bucaksız denizlerine açılabilirsiniz demektir.

Daha önceden Xbox veya Windows üzerinden bu oyunu oynamışsanız, ilerlemeniz buraya da aktarılıyor. Lakin oyunun Steam versiyonuna geçebilmek için, Sea of Thieves'i tekrar satın almanız gerekiyor. Bu da anlaşılabilir bir durum, çünkü oyun Steam mağazasında, Microsoft Store fiyatının bir hayli altında bir satış etiketine sahip.

Sea of Thieves, Steam mağazasında da oyuncuların erişimine açıldı

Sea of Thieves, Steam sürümüyle birlikte yeni bir güncelleme de alıyor

Sea of Thieves'in Steam'e gelmesinin üzerine, oyun için de yepyeni bir güncelleme yayımlandı. Lost Treasures isimli bu güncelleme, oyuna birçok yardımcı özellik ekliyor. Ayrıca yeni mağaza, yeni oyuncular anlamına geliyor. Bunun farkında olan geliştirici ekip, bu güncellemeyle birlikte, oyuna küçük küçük ama sürekli gerçekleşen birçok etkinlik getiriyor.

Bu etkinliklere katılan oyuncular ise, bir takım faydalı oyun içi özellik edinebiliyorlar. Örneğin, bu etkinliklerde elde ettiğiniz altın ve tecrübe puanı miktarı, normalden çok daha fazla olacak şekilde arttırılıyor. Daha iyi gemilere erişmek için de, bu tecrübe puanlarının her birine fazlasıyla ihtiyacınız oluyor. Kazanacağınız altınlar ise, karakterinizin ve geminizin donanımı için oldukça önemli. Tehlikeli sulara açılırken, bir anda kaynaklarınızın tükenmesini istemezsiniz, değil mi?

Bu güncelleme ile oyuna eklenen bir diğer özellik ise, oyunu halihazırda oynayanların bileceği Tall Tale görevleri için getiriliyor. Bilmeyenler için özet geçelim, Tall Tale görevleri Sea of Thieves'in bünyesinde barındırdığı hikaye görevleri oluyor. Bu görevlere ise çeşitli NPC'lerin yönlendirmeleriyle erişebiliyorsunuz.

Önceden bu bölümlerde kayıt noktaları bulunmadığı için, oyuncular bir takım zorluklar yaşıyorlardı. Neyse ki, oyuna getirilen son yeniliklerle birlikte, bu sorun ortadan kalkıyor. Şu andan itibaren bu görevleri yapmaya karar veren oyuncular için, kayıt noktaları oyuna eklenmiş bulunuyor.

Açıkçası Sea of Thieves, Steam üzerinde de çıktığına göre, kesinlikle deneyimlenmesi gereken oyunlar listesine rahatlıkla girebilir. Özellikle ülkemizdeki özel fiyatlandırmasıyla birlikte, gerçekten uygun bir fiyata kütüphanelerinize ekleyebilirsiniz. Oyunun Steam çıkışı için hazırlanan videoya da, hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2020 01:00
Takım arkadaşlarınla görev alıyorsun tam görevi teslim ederken hop senden çok güçlü oyuncular gelip seni batırıyor ne eğlence ama.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sea of Thieves, Steam mağazasında da oyuncuların erişimine açıldı
İlginizi Çekebilir