1/2

Seal of Evil

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Eski Çin'de geç kalınmış bir RPG denemesi.
Platformlar PC
Seal of Evil
Merlin Puanı 66
Artılar Silah üretme sistemi oldukça yaratıcı. Başarılı müzikler. Düşük sistem ihtiyacı.
Eksiler Günümüzün gerisinde kalan 2 boyutlu grafikler. Karışık çevre tasarımından dolayı karakterleri ve cisimleri fark etmek zor.

Seal of Evil bizleri eski Çin’e, acımasız bir imparatorun tüm ülkeyi tek yönetim altına toplamaya çalıştığı, savaşlarla ve efsanevi güçlerle dolu zamanlara götürüyor. Yapımcı Object Software tıpkı daha evvelki oyunlarında olduğu gibi, eski Çin atmosferini bize tekrar yaşatıyor. Türü RPG olan ve genel oynanış yapısı ile Diablo’yu andıran oyun, Çin efsanelerine yaraşır mekan tasarımları ve kendine özgü envanter sistemi ile dikkat çekiyor. Kendi eşyanızı bizzat kendinizin yaratabileceği ve yol boyunca pek çok eşya toplamamızı sağlayacak etkileşim sayesinde RPG severlere iyi vakit geçirtebilir izlenimi veriyor.

Çin topraklarının koruyucuları

Masaüstü RPG oyunlarından bahsettiğimiz zaman akla ilk olarak Baldur’s Gate gelir. En büyük özelliği ise karakterlerini fazlasıyla derinlemesine incelemesi ve hikayesinin çok detaylı olmasıdır. Seal of evil için ise bu kadar detay beklemek mümkün değil. Baldur’s Gate’in biraz daha basite indirgenmiş versiyonu olarak düşünebiliriz. Tabii hiç bir zaman da Diablo kadar basit bir oyun beklemeyin. Şehirdeki NPC karakterlerle düzgün konuşmalı ve ne dediklerini anlamalıyız. Hatta şehirdeki insanlarla konuşurken hikayenin akışını değiştireceğinden vereceğimiz cevaplara dikkat etmeliyiz.

Seal of evil su katılmamış bir RPG olduğundan, bir ana karakter ve onunla beraber ilerleyecek olan, toplam 3 kişiden oluşan bir gruba sahip oluyoruz. Witch, Beastman, Assasin, Wizard ve Paladin’den oluşan liste içerisinden karakterleri kullanabiliyoruz. Grubumuzdaki elemanlarla birlikte savaşırken her karakterin kendine has özelliği olduğunu fark ediyoruz. Oyunumuza bayan büyücü Lan Wei ve onun güçlü güçlü ve ork benzeri yardımcısı Liang Hu ile başlıyoruz. Alıştırma bölümü tarzında olan ve gayet basit olan ilk görevler kolayca alt edilebiliyor. Böylece hem basit yaratıkları öldürüp ilk levellarımızı atlıyoruz.

Nedir Seal of Evil’ı farklı kılan?

Açıkçası oyunun buraya kadar anlatılanlar bilgisayarda ya da her hangi bir oyun sisteminde RPG oynamış insanlar için son derece sıradan olan özellikler. Gelelim Seal of Evil’ı piyasada farklı kılacak özelliklere. Seal of Evil’da en belirgin özellik gelişmiş inventory sistemi. Karakterlerimizin inventory alanı oldukça büyük. Hatta Baldur’s Gate veya Diablo gibi oyunlarla kıyasladığımız da oldukça fazla yere sahip olduğumuzu görüyoruz. Bir başka güzellik ise inventory’deki eşyaların sınıflandırılıyor olması. Yerde bulduğumuz cismin üzerlerine kliklediğimizde eşyalar otomatik olarak sınıflandırılıyor. Asıl can alıcı nokta ise kendi eşyamızı kendimizin yapıyor olması. Oyun boyunca karşılaştığınız ağaçlara sandıklara ya da kayalara baktığımızda çeşitli objeler buluyoruz. Bunlar; ağaç dalı, garip taş parçaları, altın ya da öldürdüğümüz bir yaratığın derisi olabiliyor. Bu topladığımız objeleri eşya yaratma ekranına koyarak yeni eşyalar yaratıyoruz. Söz gelimi bir armor (zırh) yaratmak için beş adet boş slota cisimleri yerleştiriyoruz. Yerleştirdiğimiz cisimlerin özelliklerine ve gücüne göre oluşan eşya da büyüyü özellik kazanıyor.