Secret Invasion dizisi ne anlatacak, kimler olacak?

Ersin Kılıç 17.03.2021 - 16:48
Marvel Sinematik Evreni'nin en önemli hikayelerinden biri olacağı düşünülen Secret Invasion dizisi için kötü adamı kim canlandıracak?

Secret Invasion dizisi için önemli bir haber geldi ve bu dizide kötü adamı kimin canlandıracağı ortaya çıktı. Deadline sitesinin haberine göre Kingsley Ben-Adir merakla beklenen dizinin kötü adamı olarak karşımıza çıkacak. Peki nedir bu Secret Invasion?

Secret Invasion dizisi için yeni detaylar

Marvel çizgi romanlarında zaman zaman önemli ve tüm Marvel evrenlerini etkileyen bazı olaylar meydana geliyor. Hepimizin artık MCU'da yer aldığı için yakından bildiği Infinity Saga (çizgi romanlarda Infinity Gauntlet) ve Civil War gibi olayları buna örnek olarak gösterebiliriz. MCU'da işlenen bu olaylar dışında House of M (ucundan WandaVision'da işlendi), Secret Wars ya da Secret Empire gibi olayları bu duruma örnek olarak verebiliriz. İşte 2008 ve 2009 yılları arasında karşımıza çıkan The Secret Invasion'da Marvel'ın en büyük etkinliklerinden biri olmayı başarmıştı. Okuyuculardan olumlu geri dönüşler alan bu hikaye ise aynı isimli dizi projesi ile karşımıza çıkacak.

Marvel filmlerinde zaten ufaktan Skrull olaylarına girmiş durumdayız. İlk olarak Captain Marvel filminde daha sonra ise Spider-Man: Far From Home ve son olarak ise WandaVision dizisinin gizli sonlarında bu hikayeye dair önemli ipuçları gördük. Her zaman olduğu gibi önceki yapımlarda bu olaya değinen Marvel asıl hikayeyi ise Secret Invasion, yani Türkçe adı ile Gizli İstila dizisinde işleyecek.

Gizli İstila çizgi romanlarında ne anlatılıyor?

Çizgi roman serilerinde her karakter serisi için olayın farklı perdeleri anlatılmış olsa da Secret Invasion'ın genel hikayesinde adından da anlaşılabileceği gibi büyük bir istila hikayesi anlatılıyordu. Bu seride şekil değiştirme özellikleri ile bilinen Skrull ırkı, dünyadaki birçok süper-güçlü örgütün içerisine gizlice sızıyordu. Amaçları ise tabi ki gizlice başladıkları bu işleyişi büyük bir istilaya çevirmekti. Bu ırkın şekil değiştirme özelliği çizgi romandaki anlatımla birleşmiş ve ortaya büyük bir çıkmazın anlatıldığı hikayeler çıkmıştı. Kahramanların birbirlerine düşman olduğu, farklı koalisyonların kurulduğu bir hikaye örgüsü ile karşılaşmıştık.

Marvel Secret Invasion dizisi ne anlatacak, kimler olacak?

Tabi gizem unsurunun oldukça ön planda olduğu bu hikayenin dizi uyarlamasında muhtemelen çok farklı bir işleyiş ile karşılaşacağız. Çünkü başta Iron Man, Captain America ve Thor olmak üzere bildiğimiz birçok süper kahraman bu hikaye içerisinde yer alıyor. Dizi projesinde ise bunları göremeyeceğimiz için hikaye biraz da Captain Amerika filmlerinden alıştığımız şekilde (Özellikle Winter Soldier) işleyecek gibi duruyor da diyebiliriz.

Secret Invasion oyuncuları ve yayın tarihi

Dizide daha önce açıklandığı gibi ünlü oyuncu Samuel L. Jackson'ı bir kez daha Nick Fury rolü ile izleyeceğiz ve kendisi ilk defa bir hikayenin merkezinde yer alacak. Bu oyuncu dışında Talos'a hayat veren Ben Mendelsohn'un da dizide yer alacağı açıklanmıştı. Daha önce King Arthur, Peaky Blinders ve The OA gibi yapımlarda yer alan Kingsley Ben-Adir ise filmde kötü bir karaktere hayat verecek. Yine de bu karakterin hangi kötü olacağı açıklanmış değil. Muhtemelen kendisini Skrull İmparatorluğu'nun başında, yani İstila'nın merkezinde göreceğiz.

Marvel Secret Invasion dizisi ne anlatacak, kimler olacak?

Marvel'ın diğer dizilerinde olduğu gibi Disney Plus üzerinden yayınlanacak olan bu dizinin yayın tarihi ise henüz belli değil. MCU Faz 4 içerisinde yer alacak olan ve muhtemelen 2023'e sarkacağı belirtilen dizinin 6 bölüm sürmesi planlanıyor. The Eternals karakterleri için de hazırladığımız rehberde, seride karşılaşabileceğimiz diğer kahramanlara göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Secret Invasion dizisi ne anlatacak, kimler olacak?
İlginizi Çekebilir