The Eternals: MCU Faz 4 filmi detayları çıkıyor

Merlinin Kazanı 10.03.2021 - 12:37
MCU Faz 4 filmi, The Eternals hakkında detaylar ortaya çıkıyor. Oyuncular ve hikayesi hakkında elde ettiğimiz tüm bilgileri derledik.

Geçtiğimiz son 15 yıla damgasını vuran Marvel'in Avengers serisi sona erdi. Marvel, o kadar başarılı bir proje çıkartmış ki, seriyi izlemeseniz bile, nerede ise çıkan tüm yapımlar hakkında bilginiz oluşmuştur. MCU Faz 3, en son yayınlanan Avengers: End Game ile finale ulaştı. Tabi, bu süreçte MCU Faz 4 çalışmaları ve sonraki faza hazırlıkları başlamıştı. Yeni faz ile birlikte de The Eternals duyurusu geldi. Bizim gibi birçok MCU severi de heyecana boğdu. Bu yazımızda 5 Kasım 2021'de vizyona girecek olan The Eternals için son gelişmelerle birlikte ortaya çıkan tüm bilgileri derledik. Ama isterseniz önce anons videosuınu izleyin.

The Eternals: MCU Faz 4 filmi detayları çıkıyor

Eternals, Matthew ve Ryan Firpo tarafından kaleme alınıyor. Yönetmenliğini alınan bir senaryodan Chloé Zhao (The Rider) yaptığı Eternals filminde, MCU'nun güçlü kahramanları ve kötü adamları yeniden karşı karşıya geliyorlar. Şimdiden aralarında Angelina Jolie (Thena) ve Kumail Nanjiani (Kingo), Richard Madden (Ikaris) ve Salma Hayek (Ajak) de dahil olmak üzere birçok iyi bilinen oyuncu filmin kadrosunda. Eternals'ı, dilimize Ebediler ya da Ölümsüzler olarak da çevirebiliriz.

Melekler Şeytanlara karşı

Marvel'in Eternals çizgi romanında da yer alan bu karakterler, sürekli olarak birbirleriyle savaş halindedirler. İngilizce'de Celestial (Türkçesi Göksel olarak geçmektedir) olarak adlandırılan bu canlılar, ruhani taraftan dünyamıza gelmişler. Kimisi melek, kimisi şeytan olan bu gizemli kozmik uzay tanrıları, yer yüzündeki türlerini gözlemleyip, analiz etmek ve yargıya varmak için birkaç bin yılda bir Dünya'yı ziyaret ederler. Tanıtım amaçlı çıkan LEGO'lar, Yargıç Celestial Arishem'in hikayede bir rol oynayacağını ortaya çıkarmıştı. Bu sebeple ilk filmde olmasa da ikincisinde önemli bir konumu olabilir.

The Eternals: MCU Faz 4 filmi detayları çıkıyor

Resimleri daha net inceleme için: https://twitter.com/RealBrickPal/status/1344001237017047040

Yargıç Arishem, tüm gezegenlerin kaderini belirleme yetkisine sahip, özellikle yüksek rütbeli bir Gökseldir. Yok Edici Exitar'a tek bir çağrı ile Dünya'yı yok edebilecek bir güç ve yetkiye sahip.

Ekip

Tüm Eternals ekibinin hazır olduğunu gösteren tanıtım çalışmaları Twitter'da yayınlandı. Yayınlanan bu görsel ile Eternals ekibinin kostümlerine göz atabilirsiniz.

The Eternals: MCU Faz 4 filmi detayları çıkıyor

https://twitter.com/DailyMarvelFan/status/1324057619028271104

Ayrıca sızan Eternals görseli de Thena'nın kostümüne ilk kez bakmamızı sağlıyor.

The Eternals: MCU Faz 4 filmi detayları çıkıyor

https://twitter.com/thegeekynerdian/status/1351225141674586135

Ek olarak, bir Fransız etkinlik kitabı Kingo'ya (Kumail Nanjiani) daha da yakından ve net olarak bakmamızı sağlıyor.

The Eternals: Kingo

https://twitter.com/ETERNALSnews/status/1324017143051149313

Hintli giyim şirketi Redwolf (her ne kadar şu an sayfa aktif olmasa da), kısa süre önce filmde bulunacak karakter için bir açıklama yaptı. Sayfanın içeriğini aşağıda bulabilirsiniz:

The Eternals Ekibi Kimlerden Oluşuyor?

Ikaris

Taktiksel lider ve en güçlü Ebedi'dir ve diğer Ebedileri güvende tutmaktan gurur duyar. Ahlaki, nazik ve karizmatik Ikaris, uçma yetisine sahiptir ve gözlerinden yoğun kozmik enerji ışınları yansıtma yeteneğiyle övünür. Canavar Devant'lar yüzyıllar sonra geri döndüğünde, Ikaris, yeni tehdidi durdurmak için dağınık Ebedileri birleştirme görevine öncülük eder. Bahse gireriz bazı Ikaris tişörtlerimiz de mevcut olacaktır!

Sersi

İnsanlığa yakınlığı olan Ebedi'dir. Sersi, bir müze küratörü olarak çalışmaktan, insanları Devi'lerin tehdidinden kurtardığı kadar mutlu. Sersi, dokunduğu hissiz olmayan herhangi bir malzemenin yapısını değiştirerek maddeyi manipüle etme yeteneğine sahiptir. Yüzyıllardır Ikaris'e aşıktır ve ona son bir görev için Ebedileri askere almasına yardım eder.

Ajak

Ebedilerin ruhani lideridir. Onun bilgeliği, insanlığı Devantlardan korumak ve insanların bugün içinde yaşadıkları modern uygarlığa ilerlemelerine yardımcı olmak için ana gezegenlerinden buraya geldiklerinden beri ekibe rehberlik etti. Ajak sadece insanları ve Ebedileri iyileştiremez, aynı zamanda Göksellerle de iletişim kurabilir.

Phastos

İcat gücü ile kutsanmıştır. Emrinde yeterli hammadde olması koşuluyla hayal edebileceği her şeyi yaratabilir. Yüzyıllar boyunca Phastos, parlaklığını her zaman gölgelerde saklı tutarken, insanlığın teknolojik olarak ilerlemesine yardımcı oldu.

Makkari

Evrendeki en hızlı kadın. Ebediler için gezegenleri keşfetmek için kozmik olarak güçlü süper hızını kullanıyor ve tek sağır Ebedi olarak kozmik koşusuna eşlik eden sonik patlama onu etkilemiyor.

Phew

Bu Eternals tişörtlerimizde yer alacak ekibin sadece yarısı! Takımın geri kalanı şunları içerir:

Druig

İnsanların zihinlerini kontrol etmek için kozmik enerjiyi kullanabilir. Druig, diğer Ebedilerden geri çekildi çünkü yüzyıllar boyunca insanlıkla nasıl etkileşime girdiklerine katılmıyor. Soğukkanlı ve güçlü, bazen düşmanla arkadaş olup olmadığını belirlemek zor.

Gilgamesh (Gılgamış)

Ekibin en güçlü ve en nazik üyesidir. Geçmişteki olaylar onları ekibin geri kalanından sürdüğünde Thena'nın fiili ortağı olur. Kozmik enerjinin güçlü bir dış iskeletini yansıtabilen Gılgamış, tarih boyunca Devants'la yaptığı savaşlarla efsaneleşmiş acımasız bir savaşçıdır.

Thena

Savaşta diğer yerlerden daha rahat olan şiddetli bir savaşçı olan Thena, aklına gelebilecek herhangi bir elde tutulan silahı oluşturmak için kozmik enerjiyi kullanma yeteneğine sahip. Genellikle somurtkan ve mesafeli, Gılgamış ile yüzyıllar süren beklenmedik bir arkadaşlık kurar.

Kingo

Elleriyle kozmik enerji mermileri fırlatma gücüne sahip Ebedi'dir. Yüzyıllar boyunca, şöhret fikrine aşık oldu. Günümüzde, ekibin yeni Deviant tehdidini püskürtmesine yardımcı olmak için zenginlik ve şöhretle dolu hayatını terk etmesi gereken ünlü bir Bollywood yıldızı.

Sprite

12 yaşında bir kız gibi görünen Sprite, gerçeğe yakın illüzyonlar yaratma yeteneğine sahip. Sersi ile olan arkadaşlığı, yüzyıllardır insanlık tarafından bir çocuk muamelesi gördüğü için, dünyadan bıkmış bir üzüntüyü gizler. Ancak Sprite göründüğünden çok daha güçlü ve zekidir, bu da Deviant'larla savaşırken işinize yarayacaktır.

Kro'ya ilk bakış

Eternals'la ilgili aksiyon figürlerinin yayınlanmasıyla onların varoluşsal düşmanı Devants'ın yaklaşan filmde rol alacağını bir süredir biliyorduk. Kro'ya ise ilk defa bakıyoruz ve görünen o ki, karakterin MCU versiyonu çizgi romanlardakinden çok daha kötü görünüyor. Doğası gereği bir şekil değiştirici olan Kro'nun güçleri, Venom'u andırıyor. Bir nevi Kaptan Marvel'de tanıştığımız Skrullar gibi de düşünebiliriz. Onlardan tek ayrılan yönü barışçıl olmaması. Dünyayı tehdit eden kötülerden biri.

Kro

https://twitter.com/Eternalsnews/status/1312224802376216577

Kro

https://twitter.com/cosmic_marvel/status/1312503350877810690

Çıkış Tarihi

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiledi. Oyun, sinema hatta teknoloji gibi sektörler, oldukça büyük darbeler yedi. Hali ile Disney'in çıkış programı da karıştı. Eternals'ın ilk olarak 6 Kasım 2020'de prömiyeri yapması planlanmıştı. Ancak başlangıçta Mayıs ayında piyasaya sürülmesi planlanan Black Widow'a yer açmak için ileri tarihe alındı. Daha sonra Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi'nin çıkışı için planlanan 12 Şubat 2021'e geri çekildi. Pandeminin devam etmesi sonucu, film tekrar ertelendi. Şu anda görünene göre, Eternals ilk çıkış tarihinden tam bir yıl sdonraya planlanıyor. 5 Kasım 2021'de sinemalarda planlanan filmin, yeni bir erteleme ile karşılaşıp karşılaşmayacağı henüz belli değil.

Film gösterime girdiğinde, MCU'nun Faz 4'ün ikinci filmi ve tüm evrenin ise 25. filmi olacak.

Marvel Romantizmi

Marvel Sinematik Evreni'ndeki ilk eşcinsel çiftin yer almasına ek olarak, Ebediler de romantik entrikalara sahip olacak. Gemma Chan, Vanity Fair Italy ile yaptığı röportajda, karakteri Sersi'nin hem Ikaris (Richard Madden) hem de Kara Şövalye (Kit Harington) ile romantik bir geçmişi olduğunu doğruladı. Chan, "Dünya'ya 7000 yıl önce gelen bir grup ölümsüz uzaylının hikayesi. Bu yüzden olay örgüsü çok uzun bir süre içinde gerçekleşiyor. Sersi, insanlarla en çok yakınlığı olan kişi, hatta iki aşk hikayesine bile dahil oluyor. Marvel olayları için mutlak bir yenilik ve beni bu projeye çeken nedenlerden biri." dedi. Ebedilerin MCU'daki önceki filmlerden daha fazla romantizm içerecek.

Marvel'in Büyük Ekrandaki İlk Eşcinsel Çifti

Haaz Sleiman bir röportajında, Eternals'ta Phastos (Brian Tyree Henry) ile evli adamı oynamayı planladığını ve Phastos'u Marvel Sinematik Evreni'nde görünen ilk eşcinsel süper kahraman yaptığını açıkladı. Marvel Başkanı Kevin Feige, bir süredir MCU'nun yaklaşan bir filmde açıkça eşcinsel bir karaktere sahip olacağına dair açıklamalar yapıyordu. Valkyrie'nin (Tessa Thompson) 2021'deki Thor: Love & Thunder çizgi romanlarında olduğu gibi biseksüelliğini keşfedeceğine dair açıklamalar da yapmıştı. Daha sonra Feige, daha sonra MCU'nun ilk eşcinsel kahramanının Eternals ile geleceğini açıkladı.

The Eternals Oyuncuları

Filmde Eternals üyesi Kingo'yu canlandıran Kumail Nanjiani, film prodüksiyona doğru ilerlerken Instagram'da yeni vücudunu gösterdi. The Hollywood Reporter ile sohbet eden Nanjiani, Kingo'yu Nanjiani'nin yapmadığı şekilde canlandırarak ona yaklaştığını söyledi. “Ona, diğer birçok kahverengi erkeğin Hollywood'da elde ettiği fırsatların tersi olarak yaklaştım” dedi. “Projenin ne olduğuna bağlı olarak, azınlık olabileceğimizi hissediyorum. Bunlar, işgal ettiğimiz spektrumun iki ucu ve aralarında çok az şey var. Bir ineği oynamaya başladım, bu yüzden bu adamın havalı olmasını istedim. Zayıf oynadım, bu yüzden bu adamın güçlü olmasını istedim. Kahverengi adamlar terörist oynamak zorunda kaldı, bu yüzden bu adamın neşe dolu olmasını istedim. Yani, gerçekten, benim için bu karakter, olmasını istemediğim şeyle tanımlandı."

Nanjiani'ye Eternals için farklı ve etkileyici bir kadro eşlik ediyor. Akademi Ödüllü Angelina Jolie, projeye imza atan ilk tanıdık yüz oldu. Temmuz 2019'da gerçekleşen San Diego Comic-Con'da Marvel Studios'un panelinde Jolie'nin, bilgisi ve mücadeleci kişiliği ile tanınan ve Yunan tanrıçası Athena'ya benzer Thena'yı canlandıracağı ortaya çıkmıştı. The Eternals, Jolie'nin çizgi roman filmlerine ilk çıkışı olmayacak. Jolie, daha önce aynı adlı çizgi romandan uyarlanan 2008 yapımı Wanted'da rol almıştı. Tomb Raider serisi gibi çeşitli aksiyon dolu bilimkurgu ve fantastik filmlerde de rol aldı. Yine de bu, bir süper kahraman çizgi romanına dayanan ilk canlı aksiyon filmi olacak.

Richard Madden, filmin öyküsünün en önemli figürlerinden biri olan ve en güçlü The Eternals ekibinden biri olan başka bir baş karakter Ikaris'i canlandıracak. Onu, Game of Thrones dizisindeki Robb Stark karakterinden hatırlayacaksınız.

Gılgamış rolünde ise, Train to Busan filminin oyuncusu Don Lee yer alıyor. Ayrıca Oscar adayı Salma Hayek de, Eternals'ın lideri Ajak olarak rolünde karşımıza çıkacak. Makkari rolünde The Walking Dead dizisinden Lauren Ridloff, Phastos rolünde Brian Tyree Henry ve Sprite rolünde de Lia McHugh yer alıyor.

Hikaye

The Eternals, 1976'da çizgi roman efsanesi Jack Kirby tarafından yaratılan bir dünya. The Eternals, Marvel'in ikinci Guardians of the Galaxy filminde tanıtılan varlıklar olan Celestial ya da Titan olarak adlandırılan devasa yaratıklar. Evrimsel deneylerinin bir parçası olarak yaratılmış, güçlü ve ölümsüz varlıklardır. Dünya çağlar öncesinde, Eternals ve benzer şekilde güçlü ama yıkıcı meslektaşları olan The Devants ile bitmeyen bir savaşa girişmişti. Seri, bu savaşın çağlar içine yayılmış hikayelerinden oluşuyor.

Ünlü yazar Neil Gaiman, sanatçı John Romita Jr. ile birlikte, 2006 yılında ilk kez yayınlanan ve karakterleri Marvel Comics'in modern çağına getiren Eternals'ın popüler bir yeniden başlatmasını kaleme aldı. Hikaye, Eternals kahramanlarından Ikaris'in, hafızasının silindiği noktada başlıyor. Kendisi gibi Eternals'ın ve Devantların, güçlerinin farkında olmadan Dünya'da insan formunda yaşadıklarını keşfeder. Ebedi dostlarını "uyandırmak" ve onlara ne olduğunu öğrenmek için yola çıkar. Muhtemelen bu hikaye de, serinin bir bölümünde yerini alacaktır.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 00:19
Peki Avengers'ı bu filmlerde görebilecek miyiz
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 10:10
Hayır. Avengers dağıldı
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Eternals: MCU Faz 4 filmi detayları çıkıyor
İlginizi Çekebilir