Sega, Shenmue I & II HD hakkında garip bir bilgi paylaştı

Mehmet Atilla Turan 20.04.2018 - 19:21
Projenin aslı birkaç sene öncesinde dayanıyor.

2018 yılı, Sega için bir hayli dolu geçiyor. Geçtiğimiz sene Yakuza Kiwami, Sonic Mania, Sonic Forces, Puyo Puyo Tetris ve Daytona USA derken seneyi bir hayli dolu kapatmıştı. Sonic ve Yakuza oyunlarının ek paketleri, yenilenmesi, lokalizasyonları ve uyarlamaları derken sıra Shenmue'ya gelmişti. Geçen sene E3'te tanıtımı yapılan Shenmue III, çoğu oyuncuyu sevindirmiş, çoğunu da sahip olduğu grafikler yüzünden yarı yolda bırakmıştı. Fakat Yu Suzuki, oyunculara eski Shenmue deneyimini sunarken aynı zamanda yeni teknolojinin sunduğu mümkünatlar ile oyunculara farklı bir oynanış sunacağını belirtmişti.

Şu sıralar devam eden Sega Fest, Sega ile alakalı her konuyu ele alıyor. Etkinlikte bulunan IGN ise Sega Avrupa'nın başında olan John Clark ile bir röportaj yaparak Shenmue I ve II HD'nin nereden çıktığını sordu. John Clark'ın verdiği cevaba göre, Shenmue I ve II HD, aslında Shenmue III dile getirilmeden önce planlanmıştı. Kickstarter'da başlatılan bu proje ne yazık ki batıdaki oyuncuların dikkatini pek çekmemişti. Bu durumdan dolayı Sega, Bayonetta ve Vanquish gibi batıda dikkat çeken oyunların PC uyarlaması üzerinde çalışmaya başlamıştı. Aldığı geri dönüşten memnun olan Sega, batı oyuncularını sevindirmek için, bir aralar kapatılan Shenmue I ve II HD projesini tekrar ortaya çıkardı.

John Clark, aynı zamanda başka oyunların da PC platformuna geleceğini belirtti. Fakat Sega olarak, şu an sadece Shenmue I ve II HD'ye odaklandıklarını, yenilenmesi bitince diğer Sega oyunlarına geçileceğini belirtti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2018 21:12
Gadasini aldigimin Segasi seviyorum seni :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sega, Shenmue I & II HD hakkında garip bir bilgi paylaştı
İlginizi Çekebilir