SEGA'nın yeni FPS oyunu HYENAS duyuruldu

Alparslan Gürlek 23.06.2022 - 11:39
Dünya'nın yok olup zenginlerin Mars'ı kolonize ettiği bir bilim kurgu evreninde geçen çok oyunculu FPS oyunu HYENAS duyuruldu.

Total War oyunlarından tanıdığımız Creative Assembly ve SEGA'nın karşımıza getirdiği ve FPS oyuncularının ilgisini çekebilecek HYENAS duyuruldu. Creative Assembly'nin birkaç yıldır bu proje üzerinde çalıştığı biliniyor ve daha önce stüdyo, oyundan "FPS türünde tamamen farklı bir şey" olarak bahsetmişti.

HYENAS duyuruldu, 2023'te geliyor

Dün gerçekleşen bir canlı yayında stüdyo oyunu tanımlarken "çok oyunculu ve çok takımlı bir soygun oyunu" ifadelerini kullandı. Temelde üç kişiden oluşan beş takım bulunacak ve aynı zamanda anti-kahramanlarımız 'Hyenas', terk edilmiş uzay gemilerini, zengin zübbeleri soyarak ve mermiler savurarak oyunun evreninde yollarına devam edecekler.

HYENAS'ın Xbox Series X / S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 ve PC için 2023 yılında çıkması planlanıyor. Hali hazırda PC platformu için bir Steam mağazası açılmış durumda. 

SEGA'nın yeni FPS oyunu HYENAS duyuruldu

Oyunun hikayesi, Dünya'nın zenginlerinin Mars'ı kolonize etmesini konu alıyor. Dünya'nın yok edildiği bu süreçte Mars'a yerleşecek kadar zengin olmayanlar ise, yörüngede bir gecekondu mahallesinde hayatlarını idame ettiriyor. Tabi burada geçim hırsızlık, yağmacılık, gasp, dolandırıcılık gibi bilimum yasadışı yollarla sağlanıyor. Hikayenin "pop kültürü" çevresine inşa edildiğini bildiğimizden, bu kültüre yakın diğer oyunlara göndermeler içerebileceğini de söyleyebiliriz. Şahsına münhasır bir sanat tasarımı bulunan HYENAS'ın önümüzdeki yılın herhangi bir bölümünde çıkması bekleniyor. SEGA ve Total War oyunlarından tanıdığımız Creative Assembly, geçmişte de güzel işler yapmıştı ve bir yenisine daha imza atacak gibi görünüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2022 13:01
Ön sipariş 92tl olsaydı keşke.
Kalan Karakter: 300 Gönder
SEGA'nın yeni FPS oyunu HYENAS duyuruldu
İlginizi Çekebilir