SEGA NFT modası konusunda bakış açısını açıkladı

Murathan Özlü 9.01.2022 - 18:49
Square Enix, Ubisoft ve Konamin ardından SEGA NFT konusunda bir açıklama yapma ihtiyacı hisseden SEGA, NFT'leri ekleyip eklememe konusunda titiz davranacak.

SEGA NFT akımı konusundaki bakış açısını açıkladı. Firmanın başkanı Haruki Satomi, NFT konusunun yakından incelendiğini ve Non-Fungible Token(NFT)'lara karşı oyun dünyasındaki olumsuz reaksiyonların da not edildiğini belirtti. Geçtiğimiz aylarda Microsoft ile ortaklık kuran SEGA'nın içerisinde NFT barındıran oyunlara yatırım yapabileceği iddia edilmişti.  Oyun dünyasındaki NFT akımının en yakın örneği, Castlevania NFT koleksiyonu olmuştu.

SEGA NFT akımına tedbirli yaklaşacak

NFT'lerin oyun dünyasına "NFT kazanmak için oyunu oyna" mantığıyla yerleştirilmeye başlanması ya da en azından buna yeltenilmesi oyuncular tarafından ciddi tepkilerle karşılaştı. Square Enix NFT'lere olumlu bakar, Steam ise NFT'ler ile ilgili her şeyi platformundan yasaklarken SEGA, bu olumsuz bakış açısının farkında olduklarını ifade ediyor.

SEGA NFT
Haruki Satomi konuya tedbirli yaklaştıklarını belirterek şu ifadeleri kullanmış:

" Bu konuda pek çok detayı hesaba katmalı ve NFT'lerin negatif yanlarını nasıl elimine edeceğimizi düşünmeliyiz.  Bu sistemi Japon kültürüne nasıl uyarlayacağız, oyuncular neyi kabullenip neleri kabullenmeyecekler.  Amacımız NFT'lerin oyunlarımızda insanların yaratıcı bir şeyler üretmelerine yardımcı olması. Eğer bu sürecin basit bir para basma yöntemine dönüşeceğini fark edersek bu topa hiç girmeyiz." 

NFT'ler oyun dünyası üzerinde olumsuz bir izlenim yaratmaya devam edecek gibi görünüyorlar.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.01.2022 12:26
Mantıklı ve samimi açıklamaları özlemişim gerçekten
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2022 19:21
Yaşa be Sega parti kur oy verelim
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2022 16:11
Tojo klanı yardımını bekliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
SEGA NFT modası konusunda bakış açısını açıkladı
İlginizi Çekebilir