Selam, biz Razer'danız. Sizi hacklemeye geldik.

Ersin Kılıç 24.02.2017 - 16:07
Razer'dan siber saldırı uyarısı
Büyük firmaları kullanarak hesap ya da kredi kartı bilgileri gibi içerikleri ele geçirmeye çalışan kişiler ile ilgili dönem dönem farklı haberler ile karşınıza çıkıyoruz. Bu sefer ise Razer firması bu şekilde bir saldırı için hedef alınmış.

Sponsorluk başlığı altında bazı kullanıcılara mail atan siber dolandırıcılar kendilerini Razer firmasından yetkili olarak tanıtıp amaçlarını gerçekleştirmeye çalışmış. tabi ki bu durumun farkına varan Razer yetkilileri ise örnek bir mail ile kullanıcıları uyarmış durumda. Konuyla ilgili firmadan gelen açıklama ve örnek mail ise şu şekilde;

Selam,  biz Razer'danız. Sizi hacklemeye geldik.
Oyuncu donanım ve yazılımlarında dünya lideri olan, son aylarda akıllı telefon gibi farklı teknoloji alanlarına yaptığı yatırımlarla konuşulan Razer, hem markanın hem de markaya ait eSpor şubesinin siber suçlular tarafından hedef alındığını duyurdu. Siber dolandırıcılar, sponsorluk kisvesi altında, aralarında dünyaca ünlü YouTube ve Twitch yayıncılarının da bulunduğu isimlere ulaşarak kötü amaçlı yazılımlarını (malware) yaymaya çalışıyorlar.

Razer’ın global ölçekte en büyük teknoloji markaları arasında yer alan ismi kadar oyuncuların eSpor’a olan sevgisinin ve çeşitli platformlarda yayın yapan çok geniş bir kitlenin de bu siber dolandırıcılığın hedefinde olduğu belirtiliyor.

Firma yetkilileri, Razer’dan gelmiş gibi görünen ve yayıncı sponsorluğu öneren sahte e-postadaki linklere kesinlikle tıklanmaması konusunda kullanıcıları uyarıyor. E-posta mesajının içinde bulunan linkler kötü amaçlı bir yazılımı aktive ediyor.

Gelen e-postanın dolandırıcılık amaçlı olduğunu şu göstergelerden anlayabilirsiniz: Mesaj, bir Gmail hesabından geliyor; Razer’dan gelen resmi e-postaların uzantısı ise RazerZone.com. Razer e-postada yanlış yazılmış (Razorzonesponsorship). E-posta metninde, benzer dolandırıcılık mesajlarında görülen dilbilgisi hataları var.

Razer’ın konuyla ilgili son açıklaması şu şekilde: “Razer markası ve takipçilerimiz, kötü amaçlı yazılımların yayılması için kullanılıyor. Bu e-posta mesajını alan herkesin tehlikenin farkında olmasını istiyoruz. Razer sponsorluk tekliflerini hiçbir zaman e-posta yoluyla iletmez. İlgilenen yayıncılar Razer ile https://www.razerzone.com/supported-streamer adresine kayıt olarak iletişime geçebilirler.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Selam,  biz Razer'danız. Sizi hacklemeye geldik.
İlginizi Çekebilir