Select yayın hayatına başladı

Merlinin Kazanı 5.09.2012 - 16:43
Bir dost daha aramızda
Oyun sektörünün muazzam bir hal aldığı şu zamanda ülkemizde de bu konuda büyük hareketlenmeler yaşamaktayız. Gerek etkinlikler, gerek konferanslar ya da yeni firmaların açılması bunlara en büyük örnek. Bunun yanında oyun yapımı haricinde madalyonun bir diğer yüzü olan inceleme kısmı da aynı oranda büyümeye çalışıyor.

Playstationturk.com sitesinden ayrılıp, bir araya gelen arkadaşların oluşturduğu bir ekip önderliğinde kurulan Select Dergisi de yayın hayatına bir web sitesi olarak giriş yaptı. Online dergi olarak ilk sayısını çıkartan grup ilk sayısını 22 Ağustos'ta bizlere sundu.

Select yayın hayatına başladı
Select Dergisi Haber ve İnceleme Editörü Elif Kefeli açıklamasında şunları söylüyor:

"Çoğunluğumuz bir okul olarak gördüğümüz ve tanışmamıza vesile olan playstationturk’ten gelen editörleriz. Lakin iş bölümü ve yetki dağılımlarının kişisel ego tatminine dönüşmesi; amatör bir şevkle ama hobimizi gerçekleştirmenin verdiği profesyonellikle çalışan bizleri yuvamızdan kopartmıştır. Artık biz; Select Dergisi ekibi olarak oyun, eğlence ve teknoloji pazarında son kullanıcıya yönelik incelemeler ve haberler yapmayı amaçlayan bir ekibiz."

"Amacımız başta video oyunlarını bir kültür olarak Türkiye’de kabul görmesini sağlamak üzere çalışmaktır. Bu nedenle de yabancısı olmadığımız e-dergicilik işini, yazın işini sürdürmeyi hedeflemekteyiz. E-dergi olarak ve www.selectdergisi.com internet sitesi olarak oyun, eğlence ve teknoloji piyasasında kalıcı olmayı ve çeşitli türlerde içerikler sunmayı hedefliyoruz.

Select yayın hayatına başladı
"Ayrıca bilinsin; korsan tüketime karşıyız. Oyunları; edebiyat, sinema vs gibi eğlence kültürünün bir öğesi olarak tanımlıyoruz. Emek sarf edilen bir yapıtın ırzına geçilmesine karşıyız. Bununla birlikte ülkemizin sosyo-ekonomik durumunun da farkındayız, tüketim ve davranış alışkanlıklarını da iyi gözlemlediğimizi düşünüyoruz. İkinci el piyasasını korsana karşı olmak kaydıyla destekliyoruz. Oyuncuya ve teknoloji kullanıcısına hitap eden satış kanallarının tekelleşmesinden ziyade çoklu bir yapıda ve kullanıcının faydasına bir rekabet içerisinde olmasına taraftarız. Oyunların ve teknolojik ürünlerin lüks tüketim sayılmasına karşıyız."

Ayrıca dergiye ve editörlerine Select'in Facebook, Twitter hesaplarından da ulaşabilirsiniz. Kendilerine Merlin'in Kazanı ekibi olarak hayırlı olsun diyor ve başarılar diliyoruz.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 06:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Select yayın hayatına başladı
İlginizi Çekebilir