Serious Sam 4 Steam Atölyesi desteği geliyor

Alparslan Gürlek 25.03.2021 - 13:32
Serious Sam 4 için geliştirici Croteam tarafından resmi mod desteği duyuruldu. Sam, artık Steam atölyesinde hiç olmadığı kadar ciddi.

Serious Sam 4 için geliştirici tarafından resmi mod desteği duyuruldu. Hırvat stüdyo Croteam tarafından geliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanan oyun için Steam Atölye desteği de birlikte geliyor.

Serious Sam 4 resmi mod desteği geliyor

Serinin yeni oyunu için gelen mod desteğini tanıtan bir video paylaşıldı. Parça parça geliştirici ekibin kullandığı motorun kullanıcılar tarafından ne amaçlarla kullanılabileceği gösteriliyor. Serious Engine geliştirici aracı, mod geliştiricilerine üzerinde çalışmak için kötü şakalarla dolu bir evren vaat ediyor.

Terrain Editor ile oyunun dünyasındaki arazi üzerinde çeşitli değişiklikler yapabiliyorsunuz. Dünya'daki gerçek lokasyonlardan alacağınız yükseklik haritaları (heightmap) dosyalarını kullanarak yeni araziler oluşturabilir, dilerseniz de kendi hayal gücünüzü kullanarak el yapımı bir dünya oluşturabilirsiniz. Dünyanızı oluşturduktan sonra direkt oynanabilir olarak karşınıza çıkıyor, bu da daha az efor sarf ederek kendi özel haritanızı oluşturabileceğiniz anlamına geliyor.

Sahne modu (Scenery Mode) ile Serious Sam 4 için kendi özgün çevre tasarımlarını yapmanıza olanak sağlanıyor. Öyle ki gerek oyunun hazır modellerinden gerekse kendi yapmış olduğunuz 3D modellerden, kendi bölümünüzü tasarlayabiliyorsunuz. Ayrıca Node Shader özelliği, oyun motorunun standart shader özelliklerini geliştirmenize olanak sağlıyor. Bu sayede daha gerçekçi ve ortama daha iyi tepki veren materyaller üretmeniz mümkün oluyor. Blender ve Unreal Engine'den tanıdığımız düğümler aracılığıyla materyal programlama özelliği Serious Engine'de de bulunuyor.

Serious Sam 4 Steam Atölyesi desteği geliyor

Serious Sam 4 özelliklerinden biri olan "Legion" sistemi, Serious Engine'de "Battle Entity" olarak geçiyor. Yüzlerce hatta binlerce yapay zekadan oluşan orduların birbiriyle savaşmasını sağlayan bu sistem, mod geliştiricileri tarafından da kullanılabilir.

Atmosferi, ara sahneleri, araçları, ışın izleme teknolojisini ve daha fazlasını içeren birçok araç da resmi mod desteği ile birlikte kullanıcıların erişimine açılıyor. Eğer oyun geliştiriciliği konusunda bir şeyler yapmak istiyorsanız, mod geliştirmeye başlamak bunun için güzel bir adım olabilir. SpaceBourne geliştiricisiyle yaptığımız röportajda da geliştirici, işe böyle başladığını belirtmişti. İlgili röportajımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Peki sizler Serious Sam 4 resmi mod desteği konusunda neler düşünüyorsunuz? Mod geliştirme planlarınız var mı? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

İlginizi çekebilir:
Serious Sam 2 için 15 yıl sonra DEV güncelleme
Serious Sam4 PC sistem gereksinimleri

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2021 21:18
Şunu oyun çıktığında yapsalar eminim şu anki satışlar X2 satmıştı. Biz mi süper zekayız bunlar mı aptal hiç bilemedim..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Serious Sam 4 Steam Atölyesi desteği geliyor
İlginizi Çekebilir