Yapay zeka Alexa'yı kullanarak sesli komutlar ile FIFA oynamak!

Furkan Güler 3.01.2019 - 16:56
FIFA'yı yapay zeka ile birleştiren yetenekli yazılımcı

Video oyun dünyasının son yıllarda en çok satan futbol oyun serisi haline gelen FIFA, her bir oyununda kendi içerisinde yeni özellikler barındırıyor. Ancak bu kez seriyi yakından takip eden Chintan Trivedi isimli bir yazılımcı, seriye ilginç bir özellik eklemiş. Yayınlanan videoya göre Trivedi, FIFA 18'e temelde Amazon'un yapay zekası Alexa'yı kullanarak sesli komut eklemeyi başarmış. Yapay zekanın yardımıyla oyuna çoğu komutu sesli bir şekilde veren yazılımcı, FIFA oyuncularının dikkatini çekti.

FIFA'ya ilginç özellik bağımsız yapımcı tarafından eklendi

Takımın saha içerisinde uyguladığı taktiği sesli bir şekilde söyleyerek oyuna uygulattıran Trivedi, ayrıca oyuncuların gol sevinçleri gibi detaylı özellikleri de sesli komutlar yardımıyla oyuna uygulattırabiliyor. Diğer bir yandan bu özelliği FIFA serisine eklenmesi ise ilginç. Zira EA Games'in, bu tarz üçüncü parti yazılımların oyuna entegre edilmesine izin vermesi, çoğu oyuncuyu şaşırttı. Diğer bir yandan bu özelliğin ilerleyen dönemlerde EA tarafından resmi olarak FIFA'ya gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu. Eğer ilgili özellik FIFA serisine eklenirse, yapımcılar oyuncuları sevindirecektir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2019 01:17
cocuk parayi kirmistir. tr de olsa once ingilizcesiyle dalga gecerlerdi. sonra sesli komut olarak spikere amuago demesi ogrettirilip sesli komut seklinde soylettirilirdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sesli komutlar ile FIFA oynamak!
İlginizi Çekebilir