Sevgili bulmak için World of Warcraft’a gelin

Cem Süer 23.03.2012 - 17:33
İşte WoW'un bilinmeyen yüzü
İnternet’in yaygınlaşmasıyla birlikte insanların sosyalleşme kriterleri de değişmeye başladı. Sosyal ilişkiler eskiden, ortak ortamlardan kurulurken günümüzde insanlar, internet üzerinden kendi hayat görüşlerine benzer kişileri arıyor. Bu durum ilk önce arkadaşlık sitelerini ortaya çıkardı.

Belirli hobiler ve zevkler üzerinde kurulu gruplar sayesinde internet kullanıcıları kendilerine en uygun arkadaşları bulmaya çalışıyordu. Yapılan araştırmalar artık arkadaşlık sitelerinin hiçbir işe yaramadığını gösteriyor. Sevgili istiyorsanız yapmanız gereken en iyi yatırım online oyunlara başlamak.

Araştırmaya göre, arkadaşlık sitelerinde ortalama olarak 1 milyon üye varken, World of Warcraft’ta 12 milyon kişi bulunuyor. Onlineuniversty’in yaptığı araştırma ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Arkadaşlık sitelerinin ortalama yaş oranı, 48’ken oyunlardaki üyeler 32 yaş civarında.

Kadınlar, arkadaşlık sitelerinde ayda ortalama olarak 1.5 saat geçiriyor. World of Warcraft gibi online oyunlardaysa bu süre 34 saate kadar yükseliyor. Oyuncu çiftlerin yüzde 74’ü World of Warcraft sayesinde tanışırken arkadaşlık siteleri üzerinden sevgili bulma şansınız yüzde 33’lerde kalıyor.

Oyuncular Yalnız Değiller!
Her 100 kadın oyuncunun 42 tanesi World of Warcraft’ta tanıştığı erkeklerden etkilendiğini araştırmada itiraf etti. World of Warcraft üyelerinin yüzde 14.9’un sevgilisi yok.

Sevgili bulmak için World of Warcraft’a gelin
Online oyunlarda vakit geçiren insanların büyük çoğunluğu buradaki arkadaşlarıyla samimi oluyor. Araştırma ilginç bir noktaya da parmak basıyor.

İnsanlar oyun oynarken dopamine hormonu salgılıyor böylece mutlu oluyorlar. Karar verme mekanizmalarıysa yüzde 25 oranında artıyor. Online oyunda tanıştığınız insanlar, en mutlu ve rahat hallerinde olduğu için dışarıda karşılaştığınız birine göre sizi beğenme olanağı bilimsel olarak artıyor. Araştırmayla birlikte online oyunların insanları yalnız bıraktığı yanılgısı da bir nebze de olsa kırılmış oldu.
Yorumlar 34
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 15:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sevgili bulmak için World of Warcraft’a gelin
İlginizi Çekebilir