Shadow of War'da Shelob neden kadın?

Hakan Hervenik 16.08.2017 - 13:18
Gelin bir de Monolith'in ağzından dinleyin.
Tahminen Middle-earth: Shadow of War'da bulunan en garip şey, Tokien'in devasa ve acımasız örümceği Shelob'un oyunda kadın formu alması. Bildiğimiz siyah saçlı, yeşil gözlü, güzel mi güzel bir abla. Sauron'un yenilmesinde anahtar nokta olacak bir geleceği bize gösteren Shelob, hikayede büyük bir role sahip olacak. Monolith'in creative başkan yardımcısı Michael de Plater, Eurogamer'a verdiği reportajda Shelob karakterinin kadın formunu almasının çekici bir kadın kullanarak PR yapma amacı ile kullanılmadığının altını çizdi.

De Plater, Shelob'un Gollum gibi dışlanmış bir karakter olduğunu söylerken, Gollum'un yüzüğü yok ettiği için asıl kahraman olduğunu ve Shelob'un Gollum ile yaptığı anlaşma yüzünden bu yola girdiğini belirtti. Monolith'in oyunu yaparken bu karakterlerden ilham aldığını dile getiren De Plater, aslında Aragorn ve Gandalf'dan bile daha iyi karakterler olduğunu söyledi.

Shadow of War'da Shelob neden kadın?
"Elimizde karanlığı temsil eden Shelob ve aydınlığı temsil eden Galadriel var. Bu iki güçlü kadının arasında bir duello mevcut. İki taraf sürekli birbirine meydan okumaya hazır." Bu konuyu şu şekilde ele alabiliriz: Galadriel, aslında Lothlorien'de yüzük kardeşliğini teknik olarak manüpile ediyor ve farklı görevlere yolluyor. Bunun sebebi yüzüğü yok etmek olsa da bu yüzük kardeşliği The Fellowship of the Ring'de dağılıyor.  Gollum ise Frodo ile Mount Doom'un içinde güreştikten sonra yüzük elinde lavlara düşüyor. Yani teknik olarak yüzüğü Gollum yok etmiş oluyor. Bu durum aslında Shelob'un Galadriel'in karanlık bir aynası olduğunu göstermekte. Galadriel'in ekibi yüzüğü yok edemezken, Shelob'un etkisinde olan Gollum bunu başarıyor.

Shelob'un kötü olduğunu kabul eden De Plater, yine de bu konuda dürüst olduğunu not olarak ekliyor. Shelob'un annesi Ungoliat, örümcek formunu almış şeytani bir ruhdur ve bu formu kendi rızası ile seçmiştir. Yani Shelob'un çekici bir kadın formu almış olması da kendi seçimi oluyor. Devasa bir örümcek olmak bazı zamanlarda çok işe yarayabilir ama ömrünüzü bu formda geçirmek pek de mantıklı olmaz.

Middle-earth: Shadow of War, 10 Ekim'de PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapacak.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 08:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
insidethefire
insidethefire 17.08.2017 09:55
bu oyundan hiç ümidim yok, ilk oyun nasıl değer gördüyse bu da öyle olacak, iki gün sonra unutulur
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2019 23:50
la oğlum eğlenmezine bakın tolkienin kitapları kutsal kitap değil bırakın adamlar hayal etsin amk gayet de güzel olmuş oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2017 09:27
Tek cevabım hadi be sende monolith gerek yoktu bence.Kitabı okuyan herkes eminim Shelob'u örümcek hayal etmiştir ama belki farklı bir kurguda güzel olabilir..göriciğiz .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2017 00:21
Bu serinin ikinci oyununda baya yenilik koydular hikaye bakımından ise iyi son ve kötü son olarak ayrılcağı hakkında kuşkularım var ama bakalım..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2017 14:06
mantikli bir aciklama bazi seylere takili kalmamak lazim nolmus shelob kadin olmussa yani
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shadow of War'da Shelob neden kadın?
İlginizi Çekebilir