1/2

Shadow Warrior

Hakan Bozdemir 27.09.2013 - 17:28
Sonu gelmeyen yaratıklar!
Platformlar PC
Shadow Warrior
  • Yapımcı - Yayıncı Flying Wild Hog -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,First Person Shooter
Merlin Puanı 56
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar -Silahların ve yeteneklerin geliştirilmesi, pek çok tür de yaratık, keşfedebilecek pek çok gizli öğenin bulunması
Eksiler -Grafiklerin kötü olması, bir süre sonra sıkan oyun yapısı,
Katana'yı bilirsiniz. Samurayların kullanmış olduğu bu mükemmel ince ve kuvvetli kılıç Shadow Warrior ile bizim elimize geliyor. Üstelik bu Katana öyle basit bir Katana değil. İçerisinde çeşitli antik güçleri barındırıyor. Bu antik güçler sayesinde yaratıkları öldürmek oldukça kolay oluyor. Evet, yaratıklar. Bu oyunda onlardan fazlasıyla mevcut. Shadow Warrior ile birlikte yaratık doğramanın keyfini tadacaksınız.

Yenilenerek geldi!
Shadow Warrior'ın tekrardan düzenlenerek yani reboot yapılmış hali ile karşınızdayım. Günümüz grafikleri ile tekrardan hazırlanarak oyuncuların beğenisine sunulan bu oyun ile birlikte çok eğleneceksiniz. Flying Wild Hog'un geliştirdiği Shadow Warrior gerçekten de sadece eğlenmek için yapılmış. Bu oyunu satın alırken başka hiçbir amacınız olmamalı. Serious Sam benzeri bir oyun sizleri bekliyor.

Shadow Warrior
"Gelme bak vururum, gelmee!"
Serious Sam'i mutlaka oynamışsınızdır diye düşünüyorum. Gayet eğlenceli bir yapısı vardır. Bu tip oyunlarda amacınız önünüze gelen tüm düşmanları öldürmek ve gizli yerleri keşfederek ilerlemektir. Shadow Warrior da tamamen bu şekilde yapılmış bir oyun. Yaratıklar duvarların arkasından, evlerden, geçit kapılarından üstünüze doğru geliyorlar, sizler de onları tek bir Katana ile rahatça öldürebiliyorsunuz. Tabii başka silahlarınız da bulunuyor.

Birbirini kovalayan olaylar serisi
Olaylar sürekli olarak bu şekilde devam ediyor. Yaratıkları bitirdikten sonra kapıyı açmanın yolunu arıyorsunuz ve tekrar aynı sahneler gerçekleşiyor. Aradaki tek fark ise silahlarınızın, yaratıkların ve mekanların değişmesi. Her bölümde karşınıza daha şehvetli ve korkutucu yaratıklar geliyor. Onlarla savaştığınız yerler sürekli olarak değişiyor. Silahları ise görevler sırasında buluyorsunuz.

Shadow Warrior
Karakterin her tarafını dövme ile kaplayın.
Tabii ki olay bundan ibaret değil. Shadow Warrior içerisinde pek çok değişik özellik bulunuyor. Karakterimiz Lo Wang'in içerisinde kovulmuş bir ruh olan Hoji bulunuyor. Görevleri yaparken sürekli olarak onunla sohbet ediyoruz. Bu sohbetler uzayıp gidiyor. Sohbeti bir kenara bırakıp diğer özelliklerden de bahsedelim şimdi. Lo Wang'in geliştirebileceği birçok özelliği bulunuyor.

Geliştirme önemli tabii!
Farklı farklı silahlar bulduktan sonra onları parayla geliştirebiliyorsunuz. Gerekli parayı, görevleri yaparken sağdan soldan toplayabiliyorsunuz. Ben sürekli her tarafa bakındım durdum oyun içerisinde. Bir seferinde para ararken oyun içerisine gizlenmiş bir görüntü ile karşılaştım. Daha sonra etrafta biraz daha gezdiğimde böyle gizemli yerlerin oyun içerisinde çok fazla bulunduğunu keşfettim. İlk karşılaştığım gizemli görüntü aşağıda yer alıyor.

Shadow Warrior
"Bu nedir yapımcı abim? Öhöm, öhöm."
Keşfet keşfet bitmiyor!
Bu gizemli olayları keşfetmek gerçekten de baya bir zevkliydi. Fakat bizim şu anki konumuz geliştirebileceğimiz özellikler. Silahlarınızı yeterli parayı topladıktan sonra geliştirebiliyorsunuz. Daha sonra kendinize has yetenekleriniz bulunuyor. Bu yetenekleri geliştirerek kendinize can verebiliyorsunuz, Katana'nıza özel hareketler ekleyebiliyorsunuz, gücünüzü ve hareket kabiliyetlerinizi geliştirebiliyorsunuz. Bu şekilde yaratıkları dövmek daha eğlenceli ve kolay bir hal alıyor.

Güçlerinizi KI kristalleri ile geliştirirken, yeteneklerinizi karma puanıyla geliştiriyorsunuz. Karma puanlarını görevleri yaptıktan sonra kazanıyorsunuz. Görevi yaptığınız yeri iyice gezin. Gizemleri ve KI kristallerini bolca bulacaksınız. Zaten oyun sürekli olarak geliştirme olanağı tanıyor size. Bu yüzden aldığınız keyif aynı seviyede kalıyor.