Shazam! yönetmeninden eleştirmenlere sert cevap geldi...

Hakan Hervenik 2.01.2018 - 13:49
"Ortada var olmayan bir şeyi eleştirmek tam internete göre"

Shazam! filminin yönetmeni David F. Sandberg, Twitter'da gerçekleşen Shazam! eleştirilerine cevap verdi. Ünlü yönetmen, resmi Twitter hesabına yapılan kişisel saldırılara cevap olarak yayınladığı bir mesajda "Sizi ortada var olamayan bir şeyi eleştirmekten alı koymak istemem ama, internet maalesef böyle. Karakter isimlerini duyarak hareket etmek yerine, biraz detay öğrendikten sonra eleştirmek daha mantıklı" dedi.

Shazam yönetmeninden eleştirilere cevap

Yönetmenin, eleştirilere maruz kalmasının sebebi ise, Shazam karakterinin çocuk hali olan Billy Batson'ın orijinal değil de New 52'de ki yeni versiyonu olması. DC okurları tarafından kötü bir Shazam olarak kabul edilen karakter'in filme uyarlanacak olması, yönetmeninin büyük eleştirilere maruz kalmasına sebep oldu. Yönetmen David F. Sanberg ise film ve karakterler hakkında daha fazla bilgi verildiği zaman bu eleştirilerin yapılmasının gerektiğini ve ortada daha bir konseptin bile olmadığı belirtti.

Shazam! yönetmeninden eleştirmenlere sert cevap

Shazam kimdir?

Shazam, Fawcott Comics tarafından 1939 yılında Bill Parker tarafından ilk olarak Captain Thunder adıyla tanıtılan bir karakterdir. Başta 6 farklı güce sahip olan 6 kahraman olarak düşünülse de daha sonra vazgeçilmiş. Daha sonra, Fawcett Comics çizerlerinden birisi Captain Marvelous ismini öneriyor ve daha sonra bu isim kısaltarak Captain Marvel ismiyle yoluna devam ediyor.

Karakterin başlangıç hikayesi ise şöyledir: Billy Batson'ın ailesi Black Adam tarafından öldürülür. Aradan zaman geçer ve Batson bir şekilde hayatına devam eder. Shazam isimli bir büyücü tarafından kaçırılan Batson, bu büyücünün güçlerini kendisine vermesi sonucu Captain Marvel haline gelir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 19:39
Umarım dediği gibi iddialı olur da fanlar da boşuna laf etmiş olur, malum son iki, üç film pek çizgi romandaki gibi gitmedi, yorum desen yine de kendi içinde çelişkili ve tutmayan yapımlar olmuş oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shazam! yönetmeninden eleştirmenlere sert cevap
İlginizi Çekebilir