Shenmue 1 ve 2'nin yeniden piyasaya sürülmesi önceden konuşulmuş

Ahmet Özçilingir 23.04.2018 - 12:44
Shenmue 1 ve 2'nin yenilenmiş sürümleri üzerinde çalışıldığı duyuruldu

İlki 1999 yılında ikincisi ise 2001’yılında çıkmış olan  Shenmue oyunlarını oynayan oyuncular için Shenmue serisinin yeri, oldukça ayrıdır. Dönemi için oldukça yenilikçi ve çığır açan bir yapımlardı Shenmue oyunları. Uzun süre gelmiş geçmiş en pahalı oyunlar listesinde ilk sırada yer alan Shenmue’nun yeni oyunundan, tam ümidi kesmişken güzel haberler ardı ardına gelmeye başladı.

Shenmue 1 ve 2 PC, PS4 ve Xboxone için gelecek

Geçtiğimiz günlerde, bir Sega klasiği olan, Shenmue serisinin ilk iki oyununun Pc, PS4 ve Xboxone için yüksek çözünürlük desteğiyle birlikte yeniden çıkış yapacağı duyurulmuştu. Kickstarter projesiyle hedefledikleri bağış miktarına ulaşan yapımcı Yu Suzuki ve ekibi de, bir yandan Shenmue 3'ün yapımına hız kesmeden devam ediyor. 

Sega Avrupa yayın başkan yardımcısı John Clark’ın aktardığı bilgiye göre, ilk iki oyunun yenilenmiş sürümlerini çıkartma planı aslında Shenmue 3’ten çok daha önce konuşulmuş. John Clark şöyle diyor; “ Bence Shenmue 1 ve  2’nin çıkması kaçınılmazdı. Batı pazarının Doğuda üretilen içeriklere olan arzusu oldukça genişlemiş durumdaydı.” 

Geçmişe dönük klasik oyunlarının yenilenmiş sürümlerine olan ilgi arttıkça yeni klasik yapımların da yenilenerek oyuncuların beğenisine sunulması olası.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shenmue 1 ve 2'nin yeniden piyasaya sürülmesi önceden konuşulmuş
İlginizi Çekebilir