Shenmue 3'ün oynanışı ve hikayesi ile ilgili yeni bilgiler

Ahmet Özçilingir 25.02.2019 - 10:57
Shenmue 3 çağa ayak uydurabilecek mi

Shenmue 3 hayranlarını tatmin etmeyi başaran bir yapım olacak mı? Çağa ayak uydurabilen bir yapım mı olacak. Yoksa sadece belirli bir kitleye hitap eden bir devam oyunu mu olacak. Bağış kampanyasında hedeflediği paranın çok üstünde bir gelir elde eden serinini yönetmeni Yu Suzuki, Shenmue 3'ün oynanış mekanikleriyle ve hikayesi ile ilgili yeni bilgiler verdi.

Shenmue 3 ne zaman çıkacak? 

Shenmue 1 ve Shenmue 2 yayınlandığı dönemin çok ilerisinde bir oyundu. Sunduğu benzersiz, dolu dolu ve etkileşimli dünya, daha sonra çıkacak pek çok oyuna ilham olmuştu. Açık dünya kavramını ve QTE (ekranda beliren tuşlara basma) kavramını oyun dünyasına armağan eden Shenmue serisinin yeni devam oyunu Ağustos ayında oyunseverler ile buluşacak. Yönetmen Yu Suzuki, Shenmue 3'te bizleri nelerin beklediği ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. 

Shenmue 3'te oyuna Çin'in kırsal kesimlerinde başlayacağız. Yine Ryo'yu kontrol edeceğimiz oyunda bir oyuncu dışı karakterden yardım alabilmek için o karakterin güvenini kazanmamız gerekecek. Ancak güvenini kazandıktan sonra oyuncu dışı karakter bize yardım edecek. Şehirli Ryo'nun kırsal kesime adapte olması gerekecek. Gece gündüz döngüsü, açık dünya ve diyalog sistemi önceki oyunlara benzer olacak. Oyunda yüzün üzerinde dövüş tekniği olacak. Dövüş tekniklerini pratik yaptıkça ve kullandıkça geliştireceğiz. Dövüşlerde güç ve dayanıklılık da önemli olacak. Karakterimize bir şeyler yedirip içirebileceğiz. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 06:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shenmue 3'ün oynanışı ve hikayesiyle ilgili yeni bilgiler verildi
İlginizi Çekebilir