Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Teknoloji Haberleri

Siber saldırılar 2017 yılında en çok hangi sektörü vurdu?

İnternet korsanları 2017 yılında büyük zarara yol açtılar.

Siber saldırılar 2017 yılında en çok hangi sektörü vurdu?

2017 yılında Bitcoin ile birlikte artış gösteren kripto paralar ve gelişme sağlayan yapay zeka sektörü ile beraber siber saldırıların boyutu da yükselmiş durumda. Trend Micro'nun açıkladığı güvenlik raporuna göre geride bıraktığımız sene internet korsanları en çok kripto para sektörüne saldırı düzenlemiş. Hürriyet'in haberine göre özellikle Ekim ayında bu saldırıların arttığı ve 100 bini aşan saldırı tespit edildiği söyleniyor. Diğer bir taraftan fidye yazılımlarda da büyük bir artış söz konusu. Trend Micro, fidye yazılımların daha çok e posta üzerinden kullanıcılara ulaştırıldığı ve 5 milyar dolara yakın maddi kayıp yaşandığı söyleniyor. Son olarak siber korsanlar tarafından vurulan başka bir sektör de IoT (nesnelerin interneti) oldu. Genel olarak yapılan saldırıların ise ağlara sızılarak yapıldığı belirtildi.

Siber Saldırılar 2017'yi çok fena vurdu

Raporu değerlendiren Trend Micro Akdeniz Ülkeleri ve İsrail Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu ise şu açıklamalarda bulundu,

 “Günümüzde en yeni teknolojik gelişmeleri siber saldırganlar takip ediyor. Yeni nesil trendlerin ışığında geliştirdikleri ‘stratejik’ saldırı yöntemleri, son kullanıcıyı olduğu kadar şirketleri de tehdit ediyor. Tüm dünya GDPR konusunu konuşurken, biz de ülkemizde yakında yürürlüğe girecek olan KVKK’ya müşterilerimizi hazırlamak için yoğun bir çalışma temposuna girdik. Bu kanunla birlikte kurum ve kuruluşları, özel ya da kamu fark etmedenönemli bir dönem bekliyor. Veri güvenliğinin önemi hiç olmadığı kadar artacak. Bu noktada siber saldırganların yaklaşımlarını da dikkatle gözlemlemek gerekiyor.”

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (2)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

en çok soy ağacını vurdu dostummm :D:D:D

0 puan
MO
MK Okuru

"Trend Micro Akdeniz Ülkeleri ve İsrail Genel Müdürü". Sayin Trend Micro, Israil zaten bir Akdeniz ulkesi degil mi? Akdeniz Ulkeleri ve Israil diye ayirmanin ne amaci var?

0 puan